Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
UFO

Wierzysz w UFO
TAK
57%
 57%  [ 11 ]
NIE
42%
 42%  [ 8 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 19

Autor Wiadomość
jerry 
Ekspert

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2009-01-13, 18:44   UFO

"The Sun": UFO zderzyło się z elektrownią wiatrową

Wielkonakładowa gazeta brytyjski "The Sun" donosi na pierwszej stronie, że 7.01.09r na ranem niezidentyfikowany obiekt latający zderzył się z elektrownią wiatrową w Conisholme w hrabstwie Lincolshire.
Dziennik publikuje zdjęcie uszkodzonej turbiny, która ma jedną 25-metrową łopatę śmigła urwaną, a drugą - powyginaną. Obok stoją dwie nieuszkodzone turbiny. Świadkowie mówią, że około 4.00 rano obudził ich potworny trzask za oknami i zdążyli zobaczyć, jak dziwne pomarańczowo-żółte światła oddalają się od wysokich na 70 metrów masztów turbin. Kilkanaście osób mieszkających w pobliżu elektrowni twierdzi, że widziało wcześniej soczewkowate światła krążące wokół masztów.

Jak pisze "The Sun", kontrola ruchu lotniczego nie odnotowała żadnego wypadku. Pogoda była normalna, a zdaniem ekspertów nawet huragan nie powinien urwać ani uszkodzić łopaty śmigła turbiny. Prowadzący dochodzenie właściciele elektrowni są zaskoczeni zniknięciem bez śladu urwanej łopaty i tylko badacze UFO nie mają żadnych wątpliwości, że sprawcą jest niezidentyfikowany obiekt latający.

Jak myślicie czy to na pewno ufo? Jak nie to co? Dziwne że łopata której huragan nie byłby w stanie urwać, została przez coś urwana i zniknęła bez śladu :shock:

lukasov 
Uczestnik

Wysłany: 2009-01-13, 19:12   

Bardzo ciekawy temat:) Ja generalnie jestem przekonany,że we wszechświecie istnieje inna forma życia.Pewnie jest nawet inteligentna.W końcu ten wszechświat jest tak ogromny,że jest nie możliwe,że jesteśmy sami!!!Tyle,że my w tej chwili nie jesteśmy w stanie się z nikim skontaktować.Oni raczej też nie. A co do UFO...hmmm wątpię aby nas nawiedzało.Rządy różnych Państw robią różne doświadczenia i są one bardzo tajne i nie mogą sobie pozwolić na wykrycie.Chodzi tutaj o szpiegostwo!!Myślę,że ten wypadek mógł być spowodowany jakimś eksperymentem rządowym:)

Damian 
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2009-01-14, 09:28   

Na temat UFO czytałem dużo artykułów. Osobiście trudno jest mi wyrobić własne zdanie. Niektóre artykuły były wyssane z palca, a jeszcze inne poparte mocnymi argumentami często udokumentowanymi. Polecam forum paranormalne.pl

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2009-07-02, 12:19   

Katastrofa UFO w Korei :shock:

Cytat:
Serwis informacyjny All News Web doniósł o tajemniczym zajściu, do którego miało dojść na obszarze prowincji Gyeongsang w Korei Południowej.W połowie kwietnia 2009 r. grupa robotników rolnych, pracujących na polu, zauważyła jakiś obiekt spadający na ziemię. Ludzie ci najpierw pomyśleli, że to helikopter, który ma jakieś problemu techniczne. Potem z miejsca, gdzie opadł pojazd, dobiegł huk eksplozji i w niebo wzbiły się płomienie.Krąg wypalony w trawach

Rolnicy pobiegli na miejsce katastrofy i stwierdzili, że płomienie zgasły, a obiekt, który leży na ziemi, nie przypomina wyglądem ani helikoptera, ani samolotu. Po kilkudziesięciu minutach nadleciały wojskowe helikoptery, a teren otoczyła policja. Nie wiadomo, co stało się z domniemanym UFO. Podobno pewne jest tylko to, że po kilku godzinach zdjęto blokadę policyjną, a na miejscu katastrofy pozostał jej ślad: krąg wypalony w trawach.Tajny wojskowy pojazd?

Południowokoreańscy ufolodzy zakładają, że wbrew złożonemu w tej sprawie oświadczeniu władz, obiekt nie był meteorytem tylko pojazdem latającym nieznanego pochodzenia. Według wielu badaczy, na ugorach prowincji Gyeongsang doszło do katastrofy UFO. Bardziej stonowane środowiska mówią, że być może doszło do zniszczenia jakiegoś tajnego pojazdu wojskowego, którego napęd stanowi nowatorska technologia. Jak zwykle w przypadkach domniemanych katastrof UFO, brak jednoznacznego wyjaśnienia zajścia.

Źródło:Interia.pl

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-07-02, 19:33   

Polecam serwis nautilus.org.pl. Tam jest pełno najświeższych wiadomości o UFO i innych zjawiskach.

ashley 
Zaawansowany

Wysłany: 2009-07-04, 21:39   

ja tam wolę nie wierzyć - świadomość, że jesteśmy jedyni i wyjątkowi we wszechświecie jest przyjemniejsza :cool:

KamilPL 
Nowicjusz

Wysłany: 2009-07-08, 10:59   KamilPL UFO

Ja tam praktycznie nic nie wiem o UFO, wiem tyle ile mówiono w telewizji i ze stron www, a to co mówiono to wiem wszystko.

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-07-19, 12:01   

Często wydaje mi się, że poza nami istnieją jeszcze jakieś formy życia, ale żadne stwory i potwory tylko myślę, że w tej całej wielkiej niezbadanej galaktyce jest jeszcze drugie słońce albo inne źródło energii i że gdzieś tam daleko rosną rośliny czy bakterie.

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-07-19, 12:12   

Ktoś napisze książkę, potem ją sprzeda, zarobi na tym. Nie wierzę w takie bzdury :D

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2009-08-16, 09:48   UFO nad Klarynowem ?

Do naszej gminy przyleciało UFO? Teraz my mamy własne kręgi w zbożu na polu między Czarmuniem a Klarynowem (gm.Więcbork) Świecący obiekt widzieli na niebie też okoliczni mieszkańcy .Teraz nasza gmina będzie kojarzona z Wylatowem gdzie też UFO lądowało i zostawiało kręgi w zbożu .Ufo porzuciło Wylatowo i kręgi w zbożu już się nie pojawiają może się do nas przenieśli teraz my będziemy mieli swoje pięć minut :grin:

Anka 
Profesjonalista

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2009-08-16, 20:06   

Tak... ja w Ufo nie wierzę. Te wszystkie niezidentyfikowane obiekty latające to z całą pewnością maszyny szpiegowskie. A żeby nic się nie wydało, łatwiej puścić bajkę o Ufie. Jednak wydaje mi się, że nie jesteśmy jedyną formą życia we wszechświecie. Na pewno gdzieś tam daleko są podobne do Ziemi...a może i całkiem inne planety... Może jakieś cywilizacje... Nie mam pojęcia i na pewno w moim życiu już się niczego więcej na ten temat nie dowiem!

Kasia 
Moderator

Wysłany: 2009-08-16, 22:30   

Kiedyś oglądałam program na Discovery właśnie o tajemniczych kręgach w życie, że niby to ślady po ufo. A co się okazało dwoje ludzi jeden stał na środku druki kawałek dalej i połączenie sznurkiem kreślili okrąg jak cyrklem.

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-08-16, 22:42   

Przecież w Wylatowie piktogramy zrobili rolnicy. A jak już słysze, ze ludzie widzieli światła to ogarnia mnie śmiech :D

Larry 
Administrator

Wysłany: 2009-08-17, 00:10   

slu napisał/a:
A jak już słysze, ze ludzie widzieli światła to ogarnia mnie śmiech :D

Nie śmiej się, nie śmiej się :) Ja właśnie patrzę na światło i gdybym nie wiedział, że to lampka i gdybym wcześniej oglądał film "Marsjanie atakują mój pokój" powiedziałbym pewnie "to UFO..." Ot cała tajemnica...

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2009-08-17, 12:36   

Czy na tym zdjęciu jest UFO?
Te zdjęcie zrobiłem kilka tygodni temu .

Kasia 
Moderator

Wysłany: 2009-08-17, 12:46   

slu napisał/a:
Przecież w Wylatowie piktogramy zrobili rolnicy. A jak już słysze, ze ludzie widzieli światła to ogarnia mnie śmiech :D

Pewnie jacyś po kilku szli i im się oczy świeciły ;) I to było to UFO he he he

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-08-17, 16:03   

jerry napisał/a:

Czy na tym zdjęciu nie jest raczej świetlik? Widać jeszcze nóżki świecącego robaczka.

Kasia 
Moderator

Wysłany: 2009-08-17, 20:07   

jerry napisał/a:

To rozbity meteoryt ;)

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-08-17, 21:40   

Nie pomyliłeś z Wenus ? (Mówię jak amerykański wojskowy z lat 40-tych) :mrgreen:

fauno 
Mistrz

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2009-08-17, 22:39   

dzula napisał/a:
Czy na tym zdjęciu nie jest raczej świetlik? Widać jeszcze nóżki świecącego robaczka.

dzula, też chciałem napisać, że mi to wygląda raczej na jakiegoś robala ;)

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2009-08-18, 11:53   

Te niewyjaśnione zjawisko to nie robal ,robaczek nie lata tak wysoko :grin:

Larry 
Administrator

Wysłany: 2009-08-18, 15:57   

jerry napisał/a:
...robaczek nie lata tak wysoko

Wszystko zależy od "odległości obiektu" względem obiektywu.
Na tym zdjęciu może przelatywać np. 50cm przed obiektywem - gdyby był daleko (wysoko), prawdopodobnie nie byłby widoczny.

Przyczyn powstania takiego efektu może być przynajmniej kilka - UFO to raczej droga na skróty :mrgreen:

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2010-05-07, 17:15   

UFO nad Los Angeles - PRAWDZIWE! :shock: http://www.smog.pl/wideo/...nbsp_prawdziwe/

tiziano 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-05-08, 11:32   

heh lol ale urwał. Widziałem ten filmik na kacu i nawet nie zareagowałem, żeby się przestraszyć czy coś...

Odpowiedz do tematu