Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Szablon na ściane
Autor Wiadomość
jerry 
Ekspert

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2010-07-25, 17:46   Szablon na ściane

Ostatnio zastanawiałem się żeby zrobić mały remont w pokoju i go trochę odpicować ,bo już mi się znudził jednolity kolor czterech ścian :razz: ,szukam czegoś fajnego przeglądam ostatnio szablony które można namalować na ścianie przeważnie są to motywy roślinne.Czy ktoś zna inne strony gdzie są inne wzory szablonów lub gdzie można dostać szablony na ścianę? i czy czy ktoś widział jak to wygląda na żywo ? i czy ktoś robił już coś takiego?

Damian 
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2010-07-25, 18:42   

Porozklejaj se plakaty z bravo

Dziobek 
Zaawansowany

Wysłany: 2010-07-26, 23:02   

Znajdź sobie, kto ma talent do malowania :lol: namaluje co tylko będziesz chciał

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2010-08-01, 01:14   

Pewnie, jest pełno stron jak wpiszesz 'szablony na ścianę'. Kiedyś też chciałam takiego użyć, ale nie chciało mi się bawić w zamawianie przez internet i sama sobie wycięłam z kartki i chciałam przykleić lekko i sprayem psiknąć, ale jakoś czekałam na szlifowanie, czekałam i tak się zaczekałam, że już zdążyłam pomalować inaczej niż była wersja pierwotna i kupiłam ładne duże, stare zdjęcia i jest dobrze :)

patryk_84a 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-08-01, 10:54   

A ja mam plan zrobić sobie w salonie drzewo na całą ścianę. Chcę spróbować zrobić taki szablon sam. Praca dość żmudna ale oszczędzając 190zł bo tyle ten szablon kosztuje w sklepie to się chyba opłaca. Ściągnąłem sobie mały obrazek, wyczyściłem środki mocno zaciemnionych miejsc takich jak liście czy konary i powiększyłem do rozmiaru ściany. Teraz tylko wydrukować ok 50 stron + puste kartki, wszystko do kupy skleić i wycinać żyletką lub przed sklejeniem nożyczkami. Mam trochę obawy że będę musiał ścianą jeszcze raz malować bo się zacieki porobią ale co tam, z oryginalnym szablonem też zacieki mogą się porobić. W sypialni planuję coś w rodzaju gałęzi nad łóżkiem :) .

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2010-08-01, 11:50   

Ja kiedyś spróbowałem na jednej ścianie zrobić samodzielnie rysunek, wydrukowałem na A4 wzór szablonu i zacząłem rysować ale z mizernym efektem końcowym jakby się ktoś na ta ścianę .... :grin: i musiałem ścianę szlifować i przemalować ,ale do odważnych świat należny ,już wiem że nie jestem Picasso .Dlatego wole kupić szablon lub zamówię prawdziwego malarza Picasso :lol:

patryk_84a 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-08-04, 16:35   

Rysowałeś? Przykładasz wycięty szablon i delikatnie odsączonym wałkiem lub gąbką jeździsz po wyciętych kształtach. Nie ma tam kresek, kolorów itp. Jest jakby cień drzewa. Jeśli chcesz rysunek kolorowy to raczej kup sobie wzór samoprzylepny który tylko naklejasz na pomalowaną ścianę.

Damian25 
Użytkownik

Wysłany: 2010-12-05, 11:03   

tak mam szablony na scianie

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2010-12-05, 11:28   

Od dwóch miesięcy mam taki szablon w rogu pokoju który zamówiłem przez internet ,szablon był jednorazowego użytku z foli samoprzylepnej .Było trochę trudności z przyklejeniem :smile: ale trzeba być cierpliwym i efekt końcowy taki jak na zdjęciu :grin:

Odpowiedz do tematu