|
Sępólno Krajeńskie - co o nim sądzisz? |
| Autor |
Wiadomość |
jerry
Ekspert

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 25 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 1455 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2009-08-27, 16:27 Sępólno Krajeńskie - co o nim sądzisz?
|
|
|
| Założyłem ten temat bo na forum nie ma jeszcze tematu o naszym sąsiednim mieście Sępólnie Krajeńskim. Każdy chyba nie raz był w Sępólnie co sądzicie o tym mieście . |
|
|
|
 |
misiek
Uczestnik

|
Wysłany: 2009-08-27, 21:27
|
|
|
| Zatłoczona jak krowie placki na łące. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wiek: 23 Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 4734 Skąd: z dhrugiej Ihrlandii
|
Wysłany: 2009-08-27, 22:00
|
|
|
| Pomijając animozje na linii mieszkańcy Więcborka - mieszkańcy Sępólna trzeba przyznać, że Sępólno rozwija się o wiele bardziej od Więcborka. Na pewno dużą rolę odgrywa tutaj fakt, że ów miasto jest stolicą powiatu. Więcej lokalów, dyskoteka z pierwszego zdarzenia, ciekawsze sklepy. Z drugiej zaś strony Więcbork prezentuje się bardziej okazale pod względem turystycznym co czyni go w moim przekonaniu ładniejszym miastem. Odpuszczę sobie jednak porównania, bo odbiegam od tematu. |
|
|
|
 |
ashley
Zaawansowany

Wiek: 34 Dołączył: 19 Sty 2006 Posty: 196 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2009-08-27, 22:11
|
|
|
pierwsze co mi się nasuwa na myśl to tiry w centrum, hałas i dym |
|
|
|
 |
tiziano
Profesjonalista

|
Wysłany: 2009-08-28, 08:08
|
|
|
więcej pizzerii i to podających o wiele lepsze pizze niż u nas, niestety... Nie tak ładne jak nasze miasto, na szczęście no i tak jak już napisał Ashley- tiry w mieście :/ ulice są tam ciasne, szczególnie Hallera, w dodatku na tym zakręcie koło banku Millenium... coś okropnego. |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2009-08-28, 08:47
|
|
|
| Określiłbym tak: miasteczko z ciasnymi uliczkami. Ja pamiętam Sępólno Krajeńskie z czasów bardzo odległych, więc mogło się zmienić. Na pewno zmieniło się na ładniejsze, bo ja bardziej wolałem Więcbork, ale jeśli chodzi o zaopatrzenie, to w Sępólnie można było wszystko dostać. Zmieńcie tytuł tematu, bo styl nie jest poprawny. |
|
|
|
 |
stes
Początkujący

|
Wysłany: 2009-12-12, 20:43
|
|
|
Witam
Byłem u Was w Więcborku na wakacjach, byłem również w Sępolnie od czasu do czasu.
Jednak mimo wszystko fajniej w Więcborku, może mniejsze, bardziej "kameralne". |
|
|
|
 |
Michał_ziom
Zaawansowany

Wiek: 34 Dołączył: 15 Sty 2007 Posty: 136 Skąd: kuj - pom
|
Wysłany: 2009-12-12, 22:48
|
|
|
| Jadę przez Sępólno do Więcborka ... ten objazd na Tuchole jest dziwny ... miasto musi sobie radzić bez obwodnicy szkoda ... |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wiek: 23 Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 4734 Skąd: z dhrugiej Ihrlandii
|
Wysłany: 2009-12-13, 23:00
|
|
|
| Trzeba jednak przyznać, że wystroju świątecznego możemy pozazdrościć stolicy powiatu. Bardzo gustownie. Przejeżdżając obecnie przez oba miasta Sępólno robi większe wrażenie. |
|
|
|
 |
LinaPC
Zaawansowany

|
Wysłany: 2009-12-14, 09:26
|
|
|
Sępólno ma dużo więcej pieniędzy i dużo więcej inwestycji. U nas postawili Galerię Więcbork a przy drodze na Tucholę w Sępólnie w tym czasie kilka jeśli nie kilkanaście nowych dużych budynków różnej maści.
Odnośnie turystyki to przy takim rozwoju jak teraz, może się okazać, że za kilka lat Sępólno dogoni albo przegoni więcbork, zwłaszcze jeżeli zbudują to swoje molo.
Ogólnie najwięszym minusem Sępólna jest brak obwodnicy i wieczne korki w centrum. W Więcborku też obwodnicy nie ma, ale chociaż TIRy mogą ominąć centrum przez ulicę Dworcową. |
|
|
|
 |
fauno
Mistrz

Zaproszone osoby: 4
Wiek: 26 Dołączył: 28 Wrz 2008 Posty: 1879 Skąd: Strzelecka
|
Wysłany: 2009-12-14, 12:52
|
|
|
| LinaPC napisał/a: | | Odnośnie turystyki to przy takim rozwoju jak teraz, może się okazać, że za kilka lat Sępólno dogoni albo przegoni więcbork, zwłaszcze jeżeli zbudują to swoje molo. |
W tym punkcie raczej się mylisz, bo żeby mówić o turystyce muszą być w mieście turyści, a w Sępólnie ich nie ma Gdzie niby mieliby przyjechać? Nie ma tam ani jednego ośrodka z prawdziwego zdarzenia, z tego co słyszałem to rok temu zamknęli jakiś ostatni, więc pozostaje tylko Jan, który raczej nie przyciągnie takich turystów, o których mowa... Także pod względem turystycznym, jeśli nie narobimy naprawdę jakichś wielkich głupstw, to nigdy Sępólno nas nie przegoni - u nas jest ok. 500 miejsc noclegowych, które w okresie wakacyjnym w zasadzie nie zdarza się, żeby były niezapełnione... |
|
|
|
 |
|
|