|
Rydzyk rządzi krajem!? |
| Autor |
Wiadomość |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-07-08, 21:32 Rydzyk rządzi krajem!?
|
|
|
Odwiedzając dzisiaj portal internetowy onet.pl natrafiłem na "gorący artykuł"
- Dzięki takim jak wy Polska będzie trwała, wbrew wszystkim trudnościom, wbrew tym, którzy jeszcze nie uwierzyli i tym którzy uwierzyć nie chcą. Wierzę, że i oni mogą uwierzyć, że Duch Święty może odmienić wszystko - powiedział premier Jarosław Kaczyński na XV pielgrzymce Rodziny Radia Maryja. - tak brzmiał wstęp, który można łatwo podsumować - podlizywanie się społeczności "beretowej". Czytając dalej zszokowały mnie kolejne fakty - dziennikarze mediów świeckich nie otrzymali akredytacji na pielgrzymkę.
- Nie macie prawa tu być, nie dostaliście akredytacji - mówili. Zarzucali dziennikarzom manipulacje. Inni twierdzili, że reporterzy po prostu przeszkadzają im w odbiorze uroczystości.. Takie zachowanie śmiało można nazwać cenzurą i manipulacją. Widać, ze rządzący popierają o. Rydzyka jak i jego działania i jego słowa, które jak się później okazało są nieprzyzwoite dla normalnego człowieka, nie mówiąc już o księdzu.
Otóż wchodząc wieczorem po raz kolejny na onet.pl znalazłem artykuł:
- Prezydentowa to czarownica, która powinna się poddać eutanazji. Prezydent to oszust ulegający lobby żydowskiemu. Sprawa Jedwabnego służyła tylko temu, by środowiska żydowskie mogły wyłudzić od Polski 65 mld dolarów. A "Gazeta Wyborcza" prezentuje cyniczną i przewrotną mentalność talmudyczną" – takie prawdy głosi podczas wykładów dla swoich studentów o. Tadeusz Rydzyk. Tygodnik "Wprost" dotarł do szokujących nagrań wystąpień dyrektora Radia Maryja - informuje serwis wprost.pl.
Szczerze mówiąc byłem w szoku. Język nienawiści, antysemityzm nieprzyzwoitość taki poziom prezentuje człowiek, którego popiera władza. Śmiem twierdzić, że sie nawet go boi. Dla mnie to Rydzyk rządzi krajem, który popada w coraz większe skrajności. |
| Ostatnio zmieniony przez slu 2007-07-08, 21:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
OverMyHead
Administrator

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 22 Dołączyła: 11 Lis 2006 Posty: 2345 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-07-08, 22:14
|
|
|
| No ja dzisiaj oglądalam w wydarzeniach reportaż na ten właśnie temat i cóż zszokowało mnie troche:/ Pokazano jak starsi ludzie atakują media, oskarżają o kłamstwo, premier wypowiedział sie, że nikt inny nie był w stanie zgromadzić tak wielkiej liczby ludzi jak o. Rydzyk. Nie? bardzo ciekawe.... Dla mnie to Rydzyk rządzi moherami.... |
|
|
|
 |
Łukasz
Profesjonalista

Wiek: 21 Dołączył: 13 Sty 2007 Posty: 718 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2007-07-09, 16:06
|
|
|
Trzeba przyznać że sobie bibe niezłą zrobili. |
|
|
|
 |
Wasek
Ekspert

Zaproszone osoby: 3
Wiek: 21 Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 1426 Skąd: Kościuszki Pany
|
Wysłany: 2007-07-09, 22:02
|
|
|
"Rydzyk rządzi krajem!?"
Rządzi na pilegrzymce RM widzielismy jednego z braci kaczynskich i paru wice premierow ;d wielkich przycaiol radia;p |
| Ostatnio zmieniony przez Wasek 2007-07-09, 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2007-07-09, 23:56
|
|
|
| Nie rządzi krajem. |
|
|
|
 |
Wasek
Ekspert

Zaproszone osoby: 3
Wiek: 21 Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 1426 Skąd: Kościuszki Pany
|
Wysłany: 2007-07-10, 00:24
|
|
|
Może nie rządzi ale ma wtyki tu i owdzie a moherowe berety są jego armia |
|
|
|
 |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-07-10, 12:07
|
|
|
| Rządzi, rządzi Rydzyk obraża żonę głowy państwa, a ten nawet w jej obronie nie stanie. Dla mnie istna paranoja. Rydzyk sam się chwalił że zażyczył sobie spotkanie z braćmi, ale okazało się że tylko jeden jedzie do niego. Wtedy Rydzyk postanowił odwołać spotkanie. Czyli wychodzi na to, że jednak rządzi, w końcu 10% uprawnionych to moherowe berety, które glosują na Pisuary |
|
|
|
 |
Michu [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-31, 17:49
|
|
|
Rządzić nie rządzi - ale jak zauważyliśmy ma bardzo duże wpływy na to co dzieje się w kraju.. dlaczego ?? Dziś jest na mszy z Prezydentem i ministrami.. a na drugi dzień słyszymy o " czarownicach ". Jedno jest wiadomo nie boi się osób któe rządzą krajem, ale ponadtto jeszcze narzuca swoje reguły..
Wkońcu mocherowe berety uważają go za " dyrektora kraju.. " |
|
|
|
 |
|
|