|
Potrafisz przepraszac? |
| Autor |
Wiadomość |
Dziobek
Zaawansowany

Wiek: 27 Dołączyła: 15 Lis 2008 Posty: 248 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 2009-01-24, 21:33 Potrafisz przepraszac?
|
|
|
Jestem ciekawa, czy jeżeli zrobicie coś źle, to czy potraficie przyznać się do tego, i powiedzieć przepraszam? Niejednej osobie to słowo ciężko przechodzi przez gardło. I nawet jeśli popełnią błąd, wstydzą się do tego przyznać i przeprosić. Czy nawet jeśli wina leży po Waszej stronie wyciągniecie pierwsi rękę? Ile w ogóle znaczy dla Was słowo "przepraszam"??? |
|
|
|
 |
Łukasz
Profesjonalista

Wiek: 21 Dołączył: 13 Sty 2007 Posty: 718 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2009-01-25, 00:31
|
|
|
| Jestem taką osobą która umie się na błędach uczyć, przepraszać za nie i naprawiać. Przepraszanie przychodzi mi z dużą łatwością jeśli wina jest po mojej stronie i nie mówię przepraszam aby się ktoś odwalił lecz szczerze. Wypowiadam to słowo bez żadnego wstydu. Przepraszam to proste słowo a jednak potrafi tyle naprawić. |
|
|
|
 |
Wasek
Ekspert

Zaproszone osoby: 3
Wiek: 21 Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 1426 Skąd: Kościuszki Pany
|
Wysłany: 2009-01-25, 09:12
|
|
|
| Potrafię. |
|
|
|
 |
Michu [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-25, 11:12
|
|
|
| Jeśli wiem że zrobiłem coś źle, kogoś obraziłem przez przypadek to owszem przeproszę. Lecz nie przeproszę kogoś kto mnie atakował pdczas wymiany zdań i stwierdził że powiedziałem coś nie tak.. sam zaczął więc powinien to on wyjść z tym wnioskiem. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2009-01-25, 12:14
|
|
|
Raczej z trudnością przechodzi mi słowo przepraszam |
|
|
|
 |
Woo
Początkujący

|
Wysłany: 2009-01-25, 14:29
|
|
|
Jeśli słowo "przepraszam" przychodzi nam z dużą łatwością to znaczy, że nie jest to szczere - takie jest moje zdanie.
Najbardziej uderza mnie jak zamiast tego Naszego, polskiego słowa ktoś idzie na łatwizne i powie "sorry", "sorki" itp. To niech już sobie lepiej podaruje.
Przepraszanie to jest przyznanie się do błędu. Nie można mniej lub bardziej się przyznać - winny albo nie. |
|
|
|
 |
Yvonne
Zaawansowany

Wiek: 26 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 210 Skąd: Butzbach
|
Wysłany: 2009-01-26, 11:24
|
|
|
| Wydaje mi się, że słowo "przepraszam" jest jednym z trudniejszych... w szczególności jeżeli zraniło się kogoś bliskiego, jednak potrafię stanąć na wyskości zadania, przyznać się do winy i przeprosić. Chociaż staram się żyć bez konfliktów i nikomu nie sprawiam przykrości specjalnie. |
|
|
|
 |
|
|