Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Piercing
Autor Wiadomość
Emilca 
Początkujący

Wysłany: 2009-08-22, 20:20   Piercing

Kolczykowanie ciała - coraz bardziej popularne w naszym społeczeństwie (ekhm, jego młodszej części...;)), jednak nie pozbawione krytyki ("kolczykuje to się zwierzęta", "to wyłącznie oszpecanie ciała").

A co Wy o tym myślicie? Może macie jakieś nietypowe 'kolczykowanie'...?

Na rozbujanie tematu - mój najnowszy nabytek, haha - piercing tragusa.

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-08-22, 21:00   

Po co to Wam potrzebne, żeby żałować później błędów młodości ??? :mrgreen:

Emilca 
Początkujący

Wysłany: 2009-08-22, 21:35   

"Wam" - czyli mnie i mojemu uchu? :razz: & :wink:

Ja nie żałuję bo to drobne przekłucie, nie szpeci (a co najważniejsze - nie dotyczy twarzy).
Mimo to nie sądzę, by wszyscy, którzy kolczykowali/ kolczykują się (nawet twarz wieloma kolczykami), mieli tego w przyszłości żałować.

A teraz coś co zakrawa o banał :wink: "Żyje się tylko raz..." :razz:

Pzdr!

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-08-23, 10:19   

Teraz żeby wyczyścić ucho to musisz go chyba wyjąć, bo kuleczka zaciskowa jest prawie w środku małżowiny?
Wydaje mi się że osoba, która ma np. kolczyk w brwi, jest studentem i stara się o pracę w poważnej firmie, jest zdecydowanie niepoważna, a jeśli wyjmie kolczyk, dziury często nawet po zarośnięciu są widoczne. Kolczyk w pępku, jedna koleżanka chociaż minęło już kilka lat od kiedy go wyjęła nadal ma brzydki ślad, ale jeśli ktoś ma płaski, opalony brzuch to taki kolczyk dodaje seksapilu, gorzej jak jest ledwo widoczny pomiędzy fałdami i masą cellulitisu, bo to już upiększanie na siłę. Nie wyobrażam sobie momentu wyjęcia kolczyka z języka, jak ktoś ma tak rozepchaną dziurę, że płyny przepływają mu przez język to szczerze współczuję i taki gadżet wydaje mi się zbyt "Dodowy", jeśli wiesz co mam na myśli. Ładnie prezentują się malutkie brylanciki w nosach. Paskudnie wyglądają faceci z przebitymi sutkami, wyglądają jak typowe gejowskie lub mniej gejowskie brudasy, a już w ogóle nie wyobrażam sobie samego przebijania... Co do mnie to mam 3 dziurki w uszach (2standardowe i jedna nad lewą, też na płatku), jedna mi się regularnie pierniczy, ale to raczej moja wina bo często noszę nie do pary albo z 3 dziurek tylko 2 zawierają kolczyki.

Emilca 
Początkujący

Wysłany: 2009-08-23, 12:47   

Czyszczenie ucha nie sprawia mi najmniejszych trudności i robię to bez wyjęcia kolczyka bo można go łatwo przesuwać - tak, by kuleczka była tuż przy tragusie.

A myślałaś o tym, by zrobić sobie jakiegoś nietypowego kolczyka np. sztangę w uchu lub piercing w jakimś innym niż ucho miejscu?

Damian 
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2009-08-23, 12:53   

Jeżeli chodzi o mężczyzn to nie poważam kolczykowania w żadnym miejscu. U kobiet akceptuję standardowe kolczykowanie ucha. Ewentualnie podoba mi się gdy kobieta ma w nosie mały brylancik tak jak to napisała Dżula. W ostateczności mógłbym zaakceptować jakiś tam koczyk na pępku.

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-08-23, 15:59   

Emilca napisał/a:
A myślałaś o tym, by zrobić sobie jakiegoś nietypowego kolczyka np. sztangę w uchu lub piercing w jakimś innym niż ucho miejscu?
Ooo nie nigdy :mrgreen: Może kiedyś się skuszę na ten pępek, ale nie wiem, nie mam tego w planach, teraz tak mówię a za pół roku mogę myśleć zupełnie inaczej. A jak widzę niektórych, co zamiast kolczyka wsadzają sobie agrafkę to mnie wzdryga.

patryk_84a 
Profesjonalista

Wysłany: 2009-08-23, 16:16   

Ja osobiście lubię u kobiet kolczyki w paru wybranych miejscach.

Emilca 
Początkujący

Wysłany: 2009-08-23, 16:42   

patryk_84a napisał/a:
Ja osobiście lubię u kobiet kolczyki w paru wybranych miejscach.

Czyli w których? :razz:

zwyczajna 
Specjalista

Wysłany: 2009-08-23, 16:52   

Uszy, nos, u niektórych facetów fajnie wygląda przebita brew, kolczyk w pępku kojarzy mi się z dowcipem o choince zapachowej, nie podobają mi się przebite policzki, kolczyki w zębach i tunele w uszach..o przebitych sutkach nawet nie chce myśleć...bryy.. sama mam w jednym uchu dwie dziury a w drugim trzy i raczej nie zdecyduje się na nic innego.

patryk_84a 
Profesjonalista

Wysłany: 2009-08-23, 17:38   

Uszy ok, mogą być nawet kilka. Na nosku też ładnie wygląda mała kuleczka, żadnych kołeczek. W języku też mi się podoba, ale za to w brwi, wardze lub brodzie nie. Na sutkach to trochę przesada, ale w pewnych warunkach było by do przyjęcia. Na pępku bardzo ładnie się prezentują kolczyki. W miejscu intymnym ok, ale mały i raczej jeden. Nie podoba mi się bez gustowne przebijanie innych miejsc niż wymieniłem, np. skóra rąk.

Odpowiedz do tematu