Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Odnośnie błędów lekarzy.
Autor Wiadomość
szewcu 
Nowicjusz

Wysłany: 2005-09-30, 14:41   Odnośnie błędów lekarzy.

Witam. Podaję adres strony Internetowej, na której można zamieścić informacje o błędach lekarzy i ich ignorancji.

http://mx.geocities.com/o...sta-Lekarzy.htm

Ciekawa lektura.

Polecam

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-09, 12:40   

Szukam, szukam i nie widzę żadnego znanego mi nazwiska!

dom99999
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-30, 09:31   

Wszyscy widzą ilość błędów, a liczył ktoś ilość uratowanych żyć ludzkich? Pewnie nie.

DalaiLama
Kandydat

Wysłany: 2006-10-03, 06:10   nie tędy droga

Nie liczymy dobrych tylko złych. Jak to, czy wszyscy lekarze nie ignorują pacjentów i nie drinkują z nudów?. W Polsce dyskusja na ten temat nie wyrosła nawet z jaskini. Takie są standardy i lekarze powinni odpowiadać za błędy (finansowo) dotkliwie - od tego nie ma odwrotu.

agafifka 
Specjalista

Wysłany: 2006-11-11, 10:57   

Kiedyś ktoś opowiedział mi taką historię (jest to wydarzenie autentyczne) Starsza kobieta miała problem z oczami (zaćma, czy coś takiego...nie pamiętam, ale mniejsza o to). Wybrała się do lekarza-okulisty. Ten przeprowadził wstępne badania po czym stwierdził, że jedyną szansą na ratowanie wzroku jest operacja... cena 20 tys(czy jakoś tak ale to było jeszcze w starym nominale chyba-najważniejsze, że była to na tamte czasy kupa kasy).

Zrozpaczona kobieta odpowiada, że nie jest w stanie zgromadzić tak wielkiej sumy pieniędzy, na to lekarz odpowiedział :"Trudno" Kobieta wróciła po tygodniu (ku zdziwieniu lekarza) z kopertą-ten zaciera ręce, bierze kopertę i wrzuca ją do szuflady... na to kobieta "Ale proszę Doktora, tam nie ma całej sumy, sporo brakuje, ale wszystko doniosę"

Na to lekarz z oburzeniem zaczął na nią "najeżdżać", że ona chyba robi sobie z niego kpiny i rzucił jej kopertę z powrotem. Kobieta wzięła kopertę i wyszła. Znalazła innego lekarza, który skierował ją na tą operację bezpłatnie! Już po pewnym czasie, gdy została zoperowana (operacja się udała) ktoś obłędnie szleńczo jej szukał - był to pierwszy lekarz...

Podchodzi do łózka pacjentki i mówi : "Proszę Pani, zaszła pewna pomyłka, pomyliłem się i dałem Pani nie tą kopertę" na to kobieta "Ależ proszę Pana! Kim Pan jest? Ja Pana nie znam, ja Pana pierwszy raz na oczy widzę!" Jak się okazało-"nasz" lekarz pomylił się i oddał kobiecie kopertę, którą otrzymał od innego zdesperowanego pacjenta, z o wiele większą kwotą pieniędzy..... Jaki z tego morał? Pomyślcie sami....

Odpowiedz do tematu