Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Męskie Zasady
Autor Wiadomość
Larry 
Administrator

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2008-10-29, 11:45   Męskie Zasady

Męskie Zasady czyli... z męskiego punktu widzenia...
Mężczyźni nie powtarzają zasad tylko dla zasady...

Oto kilka Męskich Zasad, które znalazłem w sieci:

aha44.pl napisał/a:
- Naucz się używania deski klozetowej. Jesteś już dużą dziewczynką. Jeśli jest podniesiona, opuść ją - my korzystamy z toalety przy desce podniesionej, ty musisz ją sobie opuszczać. Jeśli nawet jest opuszczona, nie robimy z tego tragedii.

- Proście o to czego potrzebujecie. Subtelne aluzje nie skutkują! Mocniejsze aluzje nie skutkują!

- Oczywiste aluzje też nigdy nie skutkują! Po prostu powiedzcie to!

- Tak i Nie są w zupełności wystarczającymi odpowiedziami na prawie każde pytanie.

- Ból głowy trwający 7 dni jest poważnym problemem. W takim przypadku trzeba udać się do lekarza.

- Niedopuszczalne jest używanie jako argumentu w dyskusjach z nami czegoś, co zostało powiedziane przez nas przed sześcioma miesiącami. W rzeczywistości, wszelkie nasze komentarze stają się nieważne i nieaktualne po 7 dniach.

- Jeśli uważasz, że jesteś gruba, prawdopodobnie tak jest. Nie pytaj nas.

- Jeśli coś co powiedzieliśmy może być zrozumiane na dwa sposoby a jedna z tych interpretacji wywołuje waszą wściekłość lub smutek, mieliśmy na myśli tę drugą.

- Możecie nas zawsze poprosić o zrobienie czegoś lub powiedzieć nam jak chcecie to mieć zrobione. Nigdy jedno i drugie. Jeśli wiesz już najlepiej jak to zrobić, zrób sobie to sama.

- Jeśli to tylko możliwe, mówcie proszę podczas reklam to co musicie powiedzieć.

- WSZYSCY mężczyźni rozróżniają jedynie 16 kolorów, jak ustawienia domyślne Windows. Brzoskwinia na przykład, to nie kolor tylko owoc. Mango to też owoc. Fiołek to kwiatek. Nie mamy pojęcia co to jest blady cyklamen.

- Jeśli coś swędzi, trzeba się podrapać. Zrobimy to.

- Jeśli pytamy czy coś jest nie w porządku a wy odpowiadacie "nie, nic", będziemy się zachowywać jakby nigdy nic. Wiemy, że kłamiecie, ale widocznie nie jest to warte zawracania głowy.

- Jeśli zadajecie pytania, na które nie chciałybyście znać odpowiedzi, musicie liczyć się z odpowiedzią, której nie chcecie usłyszeć.

- Jeśli musimy gdzieś iść razem, absolutnie cokolwiek ubierzecie - będzie dobrze. Naprawdę.

Autor tego tekstu dopisał: "Tak, wiem, będę spał dzisiaj na sofie, ale czy wiecie, że mężczyźni tak naprawdę to lubią - to jak na kampingu..."
"Przekaż to tak wielu mężczyznom jak tylko potrafisz - niech się uśmiechną."
"Przekaż to tak wielu kobietom jak tylko możesz - niech to przemyślą."

Przekazuje zatem :)

Anka 
Profesjonalista

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-10-29, 15:15   

A mi się podoba... :) Bo w sumie wiele z tego co tu napisane się sprawdza. Mężczyźni i kobiety różnią się tokiem myślenia...Niestety, nam, kobietą ciężko jest zrozumieć wasze męski zasady. (np. jeśli chodzi o aluzje... No raz na jakiś czas facet mógłby się sam domyśleć o co chodzi... Trudno czasami kobiece powiedzieć coś wprost...)

Wasek 
Ekspert

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2008-10-29, 16:25   

napisał/a:
- Jeśli pytamy czy coś jest nie w porządku a wy odpowiadacie "nie, nic", będziemy się zachowywać jakby nigdy nic. Wiemy, że kłamiecie, ale widocznie nie jest to warte zawracania głowy.

Święta prawda

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-29, 20:49   

hehe nie no bomba :) - jest w tym prawda :)

Benek 
Nowicjusz

Wysłany: 2008-11-17, 11:41   

Moją zasadą, ktorej dochowuję, jest wierność. :cool:

jargus1985 
Początkujący

Wysłany: 2008-11-22, 05:22   

Kobiety by chciały mieć zawsze racje!!! Najlepiej decydować za facetów bez jakiejkolwiek narady w wielu kwestiach naturalnie. A jeszcze najlepiej jakby mogły wejść facetowi na głowę :) Wtedy by była rewelacja i przecudny uśmiech na twarzy kobiety. Kobiety chodziłyby na głowach Metafora!! Trzeba mieć Zasady oraz ustępować w nielicznych Kompromisach.:) Mówię z własnego doświadczenia..

Solaris 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-12-10, 11:41   Re: Męskie Zasady

Ostatnio pokłóciłam sie z moim mężem - normalne!!!:)Jak zawsze o to samo, on nic nie robi w domu a ja cały czas coś, biegam, krzątam się, robię obiad zajmuje się dzieckiem, chodzę do pracy, sprzątam a on w tym czasie siedzi przy kompie!!!zarzucił mi, że to jest moja wina, że ja nie powinnam narzekać, bo przecież jeśli czegoś chce to mam to powiedzieć. Natomiast jeśli już mówię czego chce on w tym czasie nie może, albo mówi, że za chwile -chwila trwa wiecznie!Wkurzam się i w końcu robię to sama!Reasumując -to nie jest takie proste jakby się chciało, proste zasady, ale nie są one tak proste do wykonania.

Larry 
Administrator

Wysłany: 2008-12-15, 09:11   

Znalazłem filmik, który nawiązuje do tematu.

Solaris 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-12-15, 10:14   

Lubie Cejrowskiego! Zgadzam się z nim absolutnie! Pewnie, że mogłabym udawać idiotkę i swoimi sposobami nakłonić go do robienia rzeczy o które go proszę od dłuższego czasu! Niestety jestem uparta i nie będę tak robić. Może to źle, nie wiem!!!Na zmianę pewnie nie mam co liczyć.

monisia 
Początkujący

Wysłany: 2008-12-29, 00:14   

Przepraszam bardzo, mam pytanko... Michał, dlaczego uważasz, że "jest w tym prawda"? Bo ja czegoś tu nie rozumię... :evil:

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-29, 12:16   

Moniko :) no przeczytaj pierwszy post tematu.. Większość tego co tam jest napisane jest prawdziwe, jest po prostu wzięte z życia..

No a pan Cejrowski - ponownie ukazuje nam prawdę :)

Solaris 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-12-29, 22:00   

To co mówi Cejrowski - dotyczy mnie, muszę się z nim zgodzić :)

Solaris 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-12-30, 19:59   

Dziś zastosowałam metodę, jaką przedstawił w filmie Cejrowski! Poskutkowało! Udawałam, że nie poradzę sobie z niczym i zrobił to od razu :) fajnie!!! Pytanie czy będzie skutkować cały czas i czy ja będę potrafiła tak udawać :) ?

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-30, 20:28   

Powiem Ci tak:) Nie udawaj kogoś kim nie jesteś :)
Ostatnio zmieniony przez Michu 2008-12-30, 20:28, w całości zmieniany 1 raz  

Yvonne 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-12-30, 23:39   

Moim zdaniem to nie udawanie, tylko inne przedstawienie sytuacji, jakie mogą wyniknąć z nie zamknięcia tej deski :)

Larry 
Administrator

Wysłany: 2008-12-31, 15:24   

Kobiety... Mężczyźni... Różni nas tak wiele... :)

Odpowiedz do tematu