|
Kościół vs Ojciec Dyrektor |
| Autor |
Wiadomość |
Larry
Administrator

Zaproszone osoby: 9
Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2008-01-19, 14:55 Kościół vs Ojciec Dyrektor
|
|
|
Jak długo Kościół będzie "milczeć" albo wręcz gloryfikować duchownego i rozgłośnię?
Osobiście słuchałem kilku programów w Radio Maryja.
W jednym z nich zwróciłem uwagę na częste powtarzanie słów takich jak np.
miłość, prawda, patriotyzm, nasz kraj, radio. Czyli klasyczne "pranie...". To radio Ciebie kocha - taki przekaz można było bez trudu wychwycić...
Dodatkowo cała audycja jak i rozmowy ze słuchaczmi były przsiąkniete "złym nastawieniem" do Żydów!
"Słuchacz:
- W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda głoszona jest przez lobby homoseksualistów amerykańskich.
Ojciec Piotr:
- Chyba przez lobby żydowskie.
Słuchacz:
- A to nie na jedno wychodzi?"
Kiedyś oglądałem kilka programów o sektach.
Może się bardzo mylę ale ja osobiście odnoszę wrażenie, że jest tam sporo podobieństw.
Co Ty o tym wszystkim myślisz?
Czy Kościół powinien zająć jakieś konkretne stanowisko w tej sprawie? |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2008-01-19, 15:13
|
|
|
| Powinien się tym zająć, gdyż Ojciec Dyrektor chce założyć własne ugrupowanie polityczne - pewnie kolejną partię populistyczną. Stracił zaufanie do PIS-u więc chce utworzyć własną - a wyborców będzie miał wielu. |
|
|
|
 |
Łukasz
Profesjonalista

Wiek: 21 Dołączył: 13 Sty 2007 Posty: 718 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2008-01-19, 18:05
|
|
|
| Oczywiście Kościół powinien jak najszybciej zająć stanowisko w tej sprawie ... w ogóle to już dawno powinien się tym zająć. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2008-01-21, 21:35
|
|
|
| Moim zdaniem kościół powinien zaingerować się w sprawę o. Rydzyka już dosyć dawno. Jest to osoba, dzięki której kościół przez wielu postrzegany jest w negatywnym świetle, a wiadomo, że nie każdy ksiądz jest taki jak on. Zresztą co ja piszę Rydzyk nie jest nawet księdzem, to zwykły zakonnik. Z drugiej strony media robią mu niepotrzebną reklamę. Mamy w naszym kraju o wiele więcej ważnych spraw do omówienia. |
|
|
|
 |
|
|