Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Kandydatura do Policji
Autor Wiadomość
Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-11, 00:21   Kandydatura do Policji

Wydzieliłem nowy temat, aby nie rozmywać poprzedniego:

A zdradzę Wam tajemnicę :) Wielu mężczyzn jako dzieci marzy o tym żeby być policjantem – heh też o tym myślałem... później, że nigdy w życiu… a teraz ? Jestem w połowie kandydatury… - ale czy będę?
Ostatnio zmieniony przez Michu 2009-03-11, 23:47, w całości zmieniany 3 razy  

OverMyHead 
Administrator

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2009-03-11, 15:51   

Michu napisał/a:
Jestem w połowie kandydatury… - ale czy będę?

Dobrze zrozumiałam? Zamierzasz być policjantem? :mrgreen:

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-11, 17:07   

No Michu przybij 5, ja jestem już po pierwszych testach (sprawnościówka i wiedzy) ,a Ty który etap?

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-11, 17:18   

Michu napisał/a:
A zdradzę wam tajemnicę :) Wielu mężczyzn jako dzieci marzy o tym żeby być policjantem – heh też o tym myślałem... później, że nigdy w życiu… a teraz ? Jestem w połowie kandydatury… - ale czy będę?

:mad: :mad: :mad:

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-11, 18:02   

Dziś miałem mieć testy psychologiczne, ale przełożyli mi na wtorek.
Dodam od siebie, że poczekasz jakiś miesiąc po WF na multiselekt.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-11, 18:04   

Wiem:) jeśli wszystko by dobrze poszło to mój pobór to 2 lipca, a Twój?

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-11, 18:37   

Może załapie się na 29 kwietnia 2009 r

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-11, 18:49   

Powodzenia. Słyszałem, że zaostrzyli rygory przyjęcia. :???:

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-11, 18:49   

Test psychologiczny jest chyba najgorszy z tego wszystkiego, moja kumpela miała tydzień temu i mówi, że po prostu mega masakra, najgorsza jest ta rozmowa. No ale życzę powodzenia i tak przy okazji to do jakiej komendy złożyłeś papiery(tzn gdzie docelowo chcesz pracować?)

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-11, 19:16   

Dziwna sprawa, naprawdę chcecie być policjantami? :mad: :roll:

Damian 
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2009-03-11, 19:25   

monique1985 napisał/a:
Damian te hasełka chwdp i jp itp. świadczą o twojej dziecinadzie

Dziecinada to może zabrzmieć z ust 14latka, który nigdy nie miał z policją doczynienia i gdzieś tam sobie podśpiewuje to hasełko, ale w moim przypadku jeżeli już użyje tego terminu to mam do tego jakieś swoje powody więc te swoje wytłumaczenia możesz między bajki włożyć.
Druga sprawa jeżeli ktoś już chce zostać mętem to niech zacznie godzić się z tym, że stosunek do policji na przestrzeni kilku lat się nie zmienił ani się nie zmieni.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-11, 19:55   

uuuuuuuuuu ale pojechałeś oj oj nie ładnie

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-11, 23:53   

Damian każdy podejmując jakąś prace liczy się z tym jak może być ona przyjęta u innych. W każdym bądź razie ja patrzę na to jak na pracę, środek do utrzymania się, – jeśli Ci nie pasuje, zrozumie i myśl jak chcesz… praca czy opakowanie nie zmienia człowieka..
W wojsku nie zostałem, – choć jeśli nie wyjdzie mi z policją to zapewne będę się starał powrócić, no może do służb granicznych jeszcze spróbuje.

Monika – fakt faktem testy psychologiczne są najgorsze.. Wiem to z wojska jak miałem robione na:
- pojazdy ciężarowe
- obsługę broni
- pojazdy budowlane (dźwigi)

Po testach wyszedłem „przeorany” nie dość, że męczące to heh czułem się dziwnie. Nie wiem jak jest w Policji z testami – no, ale trzeba być dobrej myśli.

Phaedra – zaostrzyli rygory.. z tego co wiem i zauważam jest się ciężej dostać niż np. do wojska.. ( w Bydgoszczy było ze mną na rozmowie 2 wojskowych kpr. i sierżant. ) ale warto spróbować. Wymagania są nie małe – a chętnych no przybywa i to sporo.

Larry 
Administrator

Wysłany: 2009-03-12, 10:17   

Stosunki ze znajomymi mogą się trochę zmienić.
Napisałem mogą bo nie jest to reguła!

Kiedy zostaniecie policjantami powinniście się z tym liczyć.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-12, 17:15   

Z tego co wiem to przypada 18 osób na jedno miejsce :shock: nieźle( mówimy tu o KWP Bydgoszcz),bo w Warszawce jest troszkę lepiej tzn. mają zdecydowanie więcej miejsc.

Tak Larry zgadzam się z tobą w pewnym sensie, bo wg mnie jeśli któryś znajomy nie będzie się ze mną trzymał ze względu na moją prawdopodobną pracę policjantki, to wybacz, ale świadczy tylko o tym,że nie był wart mojej przyjaźni(takie moje zdanie).

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-12, 17:28   

Bezrobocie rośnie, a pójście do policji to pójście na łatwiznę i pewną pensję.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-12, 17:44   

Oj Slu nie wiem czy na taką łatwizne,oni nie biorą wszystkich to po pierwsze,a po kolejne jeśli ktoś od zawsze chciał być policjantem,to bezrobocie i rzekoma łatwa praca w policji jest poprostu spełnieniem jego życiowych ambicji.

A i dodam jeszcze że na łatwiznę to chyba jest pójście do opieki po kasę za nic, a zawód policjanta ( w moim przypadku docelowo CBŚ to nie jest taka łatwizna) :!:

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-12, 17:56   

Ilość chętnych świadczy o tym, że jest to pójście na łatwiznę. Nie sądzę, żeby większość z tych osób zawsze chciała być policjantami. Jeśli pójście do policji jest szczytem ambicji, to raczej współczynnik ambicji wynosi -1.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-12, 18:23   

No widzę, że kolega ma jakieś przykre wspomnienia z policją sądząc po Twoim toku myślenia i oceniania ambicji policjantów na -1 :!: Zgodzę się że co niektórzy to się wepchnęli w to środowisko w związku z pewną pracą(ale tylko wtedy kiedy nabór był ogromny,a nie tak jest to w tym przypadku) Wiesz ja swoją ambicje oceniam zdecydowanie wyżej, bo nie mam zamiaru przejść przez proces rekrutacji i stać się powiatową policjantką do walki z więcborskimi przypadkami itp.(mówię tutaj ironicznie), chce w trakcie już pracy zacząć studia aby piąć się wyżej i tak jak mówiłam wcześniej docelowo CBŚ, więc nie mów mi że moja ambicja jest na poziomie -1, bo mnie tym samym obrażasz :!:

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-12, 18:26   

To się okaże, czy nie zostaniesz powiatową policjantką. A w tym przypadku należy pokazać sie z jak najlepszej strony, czyt. mandaty, spisywanie malolatów itp. Kazdy kto chce iść do Policji obiecuje, że taki nie będzie, a później jest zgoła inaczej. Pranie mózgu.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-12, 18:28   

Szczerze to nawet nie złożyłam papierów do żadnej z Komendy Powiatowej tylko do KWP w Bydgoszczy i KSP W Warszawie :!: Więc "powiatowa policjantka" odpada
Hmmm a dziennikarstwo "na niskim poziomie(powiatowym)" to dla mnie jest ambicja -1 :lol:

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-12, 18:32   

Bydgoszcz i Warszawa to też powiaty.

No dziennikarstwo to już kompletny brak ambicji, ale tutaj, inaczej niż w przypadku policjanta, osoba po studiach potrafi pisać i czytać.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-12, 18:43   

No wg mnie Bydgoszcz i W-wa to już jak nawet nazwa mówi nie okręg powiatowy tylko wojewódzki.
Slu tyle jadu w twoim pisaniu,wiesz zastanawiam się dlaczego masz aż takie wysokie mniemanie o sobie( jako o człowieku) a tak ostro krytykujesz innych i sprowadzach ich do niższego poziomu(czasami niewłaściwie ich oceniając).Sory,ale dla mnie ludzie o takich poglądach i o takim "rasistowskim" podejściu dla człowieka( nie studiujesz jesteś gorszy-tylko nasza rasa studentów jest lepsza-w takim sensie tutaj użyłam słowa rasizm) to ludzie,którzy mają jakieś braki w inteligencji.

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-12, 18:51   

Nie mam wysokiego mniemania o sobie i nikogo nie poniżam. Nawet nie napisałem nic w stosunku do Twojej osoby. "Ilość chętnych świadczy o tym, że jest to pójście na łatwiznę. Nie sądzę, żeby większość z tyhc osób zawsze chciała być policjantami. Jeśli pójście do policji jest szczytem ambicji, to raczej współczynnik ambicji wynosi -1." Po prostu mam znajomych, którzy poszli do policji, bo to była jedyna droga i teraz już są zupełnie inni, gorsi. Napisałem, że pójście do policji jest pójściem na łatwiznę i że to żadna ambicja. Pogląd powszechnie znany.A to Ty wypaliłaś z dziennikarstwem, żeby zapewne mi dokopać, bo pewnie tak nie myślisz. Nie wywyższam sie stanem studenta, a to Ty mnie sprowokowałaś do napisanie o mnie, sam pracowałem fizycznie, byłem ronbolem i się tego nie wstydze. Rasizm? :lol:

Damian 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-12, 19:04   

"Nie masz ambicji wstąp do policji" - stare hasło, które nadal się sprawdza.

Co do CBŚ na razie są to tylko i wyłącznie Twoja marzenia i nikt Ci nie gwarantuje tego, że przez 15 czy tam 25 lat Twoja kariera nie ograniczy się do jak to określiłaś powiatu.
Rzeczywistość wygląda nieco inaczej niż film i nie myśl sobie, że będziesz rozwiązywać sprawy morderstw czy też handlarzy narkotyków :D Twoim zajęciem będzie właśnie wypisywanie mandatów oraz drobne sprawy.

Odpowiedz do tematu