|
|
|
|
Homoseksualista to gej czy pedał? |
| Autor |
Wiadomość |
Larry
Administrator

Zaproszone osoby: 9
Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2011-07-15, 14:00 Homoseksualista to gej czy pedał?
|
|
|
Na homoseksualistę mówisz gej czy pedał?
Co myślisz o paradach "równości" oraz afiszowaniu się homoseksualistów?
Jakie emocje wzbudza w Tobie zachowanie homoseksualistów?
Czy Twoim zdaniem homoseksualiści walczący o "równouprawnienie" są tolerancyjni?
Czy Twoim zdaniem słowo "pedał" jest obraźliwe?
Czy inaczej reagujesz na homoseksualistów tych (nazwijmy to umownie) z parad "równości" a inaczej na tych, którzy się nie afiszują ze swoją seksualnością.
Post ten postanowiłem napisać po tym jak w TV (już kolejny raz) usłyszałem, że osoba homoseksualna jest osobą całkowicie normalną. Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Zapraszam do dyskusji.
Dodam, że moim zdaniem słowa "normalny" i "nienormalny" nie muszą być synonimami słów "lepszy" i "gorszy".
| Cytat: | Normalność to życie toczące się według ustalonych, znanych praw i zwyczajów...
|
Oczywiście możemy powiedzieć, że normalność to rzecz względna.
Tak byłoby pewnie najprościej...
Moim zdaniem homoseksualizm nie jest czymś normalnym. |
|
|
|
 |
tiziano
Profesjonalista

|
Wysłany: 2011-07-17, 22:18
|
|
|
Ja również uważam, że homoseksualizm nie jest czymś normalnym, gdyż ewolucja dąży do tego, aby się rozmnażać, a homoseksualizm z rozmnażaniem się nie ma nic wspólnego. Poza tym odwoływanie się do przykładów ze świata zwierząt -gdzie jakoby naturalne jest dobieranie się w pary osobników tego samego gatunku- jako dowód na to że homoseksualizm jest normalny (dość często spotykany argument) jest wg mnie naiwny i nielogiczny, gdyż idąc tym torem można dojść do wniosku, że np. zjadanie swoich dzieci też jest normalne, bo w przyrodzie nierzadko się tak zdarza.
Myślę, że każdy ma prawo wyrażania swoich poglądów i uczuć, jednakże nie jest przeze mnie mile widziane obnoszenie się ze swoją seksualnością. To jak i z kim się pie***ysz nie powinno być tematem parad i pochodów w miejscach publicznych.
Nie uważam żeby osoby o tzw. "odmiennej orientacji seksualnej" były gorsze i szanuję je tak samo jak heteroseksualistów, lecz zachowanie wielu z nich związane z chorym obnoszeniem się swoją seksualnością wg mnie nie powinno mieć miejsca.
Jeśli chodzi o prawne zawieranie związków to myślę, że warto wprowadzić jakiś przepis tak żeby homoseksualiści mogli np. automatycznie dziedziczyć majątek po zmarłym partnerze itp. itd. -jak w małżeństwie, ale adopcja dzieci przez pary homoseksualne to kolejna rzecz, która jest nienormalna i absolutnie nie powinna mieć miejsca, ponieważ może godzić w psychikę takiego dziecka. |
|
|
|
 |
fauno
Mistrz

Zaproszone osoby: 4
Wiek: 27 Dołączył: 28 Wrz 2008 Posty: 1920 Skąd: Strzelecka
|
Wysłany: 2011-07-17, 22:24 Czarnoskóry to murzyn czy czarnuch?
|
|
|
Na czarnoskórego mówisz murzyn czy czarnuch?
Co myślisz dążeniach czarnoskórych do równouprawnienia oraz ich afiszowaniu się?
Jakie emocje wzbudza w tobie zachowanie czarnoskórych?
Czy twoim zdaniem czarnoskórzy walczący o "równouprawnienie" są tolerancyjni?
Czy twoim zdaniem słowo "czarnuch" jest obraźliwe?
Czy inaczej reagujesz na czarnoskórych tych walczących, a inaczej na tych, którzy się nie afiszują ze swoim kolorem skóry?
Post ten postanowiłem napisać po tym jak w TV (już kolejny raz) usłyszałem, że osoba czarnoskóra jest osobą całkowicie normalną. Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Zapraszam do dyskusji.
Wiesz czym się różni mój post od twojego? Tym, że twój napisał homofob, a mój napisał(by) rasista. Mam nadzieję, że to wystarczy za mój komentarz. |
| Ostatnio zmieniony przez fauno 2011-07-17, 22:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Larry
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2011-07-18, 00:13
|
|
|
Tak to stałem się według fauno homofobem.
Uważajcie bo i wy kiedyś możecie stać się homofobami.
Często tak to działa (niestety).
Dla mnie homoseksualizm nie jest i nie będzie czymś normalnym.
Nie chce aby ktoś mi wmawiał, że homoseksualizm jest czymś normalnym.
(proponuje dokładne przeczytanie tego co napisałem wcześniej)
| Larry napisał/a: | Dodam, że moim zdaniem słowa "normalny" i "nienormalny" nie muszą być synonimami słów "lepszy" i "gorszy".
|
Pytania podałem celowo takie, na które wydaje mi się, że część ludzi zaczyna najzwyczajniej "bać się" odpowiadać publicznie. Przeważnie kończy się na szybkiej zmianie tematu lub wymijającej odpowiedzi.
fauno, jeśli uważasz, że homoseksualizm jest czymś całkowicie normalnym a ktoś kto ma odmienne zdanie jest homofobem to możesz mówić, że jestem homofobem. Tylko kim wtedy Ty jesteś?
fauno, jak rozumiesz słowo normalność w odniesieniu do tematu?
Jeśli chodzi o Twoje "porównanie".
| fauno napisał/a: | Na czarnoskórego mówisz murzyn czy czarnuch?
Co myślisz dążeniach czarnoskórych do równouprawnienia oraz ich afiszowaniu się?
Jakie emocje wzbudza w tobie zachowanie czarnoskórych?
Czy twoim zdaniem czarnoskórzy walczący o "równouprawnienie" są tolerancyjni?
Czy twoim zdaniem słowo "czarnuch" jest obraźliwe?
Czy inaczej reagujesz na czarnoskórych tych walczących, a inaczej na tych, którzy się nie afiszują ze swoim kolorem skóry?
Post ten postanowiłem napisać po tym jak w TV (już kolejny raz) usłyszałem, że osoba czarnoskóra jest osobą całkowicie normalną. Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Zapraszam do dyskusji.
Wiesz czym się różni mój post od twojego? Tym, że twój napisał homofob, a mój napisał(by) rasista. Mam nadzieję, że to wystarczy za mój komentarz. |
Czarny kolor skóry ludzi jest dla mnie czymś naturalnym. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

|
Wysłany: 2011-07-18, 12:46
|
|
|
Jestescie malo nowoczesni, pewnie nie czytacie wyborczej Kazdy z was to: homofob, rasista, antysemita, moherowy beret, zasciankowiec z ciemnogrodu.
Praktycznie wszystko co mam do napisania w tym temacie, przekazal w swoim poscie Tiziano.
Osobiscie zwisa mi to kto jakiej jest orientacji, ale do pewnego momentu. Taka granica jest obnoszenie sie z tym, poprzez parady, ktore przechodza ulicami wielkich miast. Nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej kazdy mialby sie obnosic ze swoimi zboczeniami publicznie. Czy widzial ktos z was kiedykolwiek pochod zwolennikow milosci oralnej? Wydaje mi sie, ze najlepiej bedzie, jezeli takie sprawy pozostana w domowej sypialni.
Moim zdaniem homoseksualizm, podobnie jak pedofilia, jest choroba. Oba te przypadki odbiegaja od normy. Jezeli ktos nie zauwaza cienkiej lini miedzy pedofilia a homoseksualizmem, to albo jest slepy, albo nie chce tego widziec.
W kwestii zwiazkow homoseksualistow jestem na nie. O ile samo zawarcie zwiazku przez takie osoby zupelnie mi nie przeszkadza, o tyle nie wyrazam zgody na adopcje dzieci przez homoseksualistow. Jak pokazuje przyklad zachodu, legalizacja zwiazkow jest pierwszym krokiem do zielonego swiatla pozwalajacego na adopcje.
Przyklad z murzynami wydaje mi sie zupelnie nietrafiony. |
|
|
|
 |
Kuczamber
Uczestnik

|
Wysłany: 2011-07-18, 13:11
|
|
|
| wojewodzki mucha apeluja gej okej wole archaizmy typu (ocenzurowano) |
|
|
|
 |
fauno
Mistrz

Zaproszone osoby: 4
Wiek: 27 Dołączył: 28 Wrz 2008 Posty: 1920 Skąd: Strzelecka
|
Wysłany: 2011-07-18, 13:27
|
|
|
| Larry napisał/a: | | Tylko kim wtedy Ty jesteś? |
Kimś w rodzaju "dreamera" z 'Imagine' Johna Lenona.
Wam dedykuję fragment: "I hope some day you will join us". |
|
|
|
 |
OsTr
Uczestnik

|
Wysłany: 2011-07-23, 03:41
|
|
|
| Ja odpowiem laaremu tym utworem proszę o to link słuchaj do końca jest w nim prawda i może też mnie nazwą homofobem i powiedzą że nie jestem patriotą itd ale to nie jest ważne wystarczy wysłuchać tego co Rufijok ma do powiedzenia takie jest również moje zdanie Rufijok- to polska właśnie |
|
|
|
 |
darkaav
Początkujący

|
Wysłany: 2011-08-02, 18:06 Re: Homoseksualista to gej czy pedał?
|
|
|
| Cytat: | Normalność to życie toczące się według ustalonych, znanych praw i zwyczajów...
|
Ja dodam tylko, że gdyby patologia byłaby "uprawiana" przez dajmy na to więcej niż 80% to obecne normy byłyby patologią.
Wszystko zależy od punktu widzenia tzw "normalnych" jednostek. Jednak co definiuje normalność? W świecie gejów nasze hetero byłoby uznawane za patologię
Ja tam nic nie mam do nikogo, niech robią co chcą, niech tylko nie staje się swoistym sposobem "parcia" na lans i na szkło, to już IMHO przegięcie. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

|
Wysłany: 2011-08-02, 18:45
|
|
|
| Świat gejow skończyłby się na jednym pokoleniu. Normalność? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Statystyki |
Mapa Forum
Wszelkie Prawa Zastrzeżone!
Administracja Forum.Wiecbork.eu - nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez Użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
|
| |
|