Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Dopalacze
Autor Wiadomość
Larry 
Administrator

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2008-11-20, 11:57   Dopalacze

Dopalacze czyli środki, które są dozwolone prawem a mają czesto działanie psychotropowe.
Jakie jest Twoje zdanie na temat "dopalaczy" oraz całej sytuacji z nimi zwiazanej?

Łukasz 
Profesjonalista

Wysłany: 2008-11-20, 19:58   

W Bydgoszczy również już jest taki sklep. Ulotki reklamowe rozdawała starsza pani. Nie sądzę żeby wiedziała co rozdaje. Problem zalewa całą Polskę, bo tych sklepów jest już chyba ponad 50.

slu 
Moderator

Wysłany: 2008-11-20, 20:10   

Coś na wzór Coffee Shopa, słyszałem o tym, nawet taką ulotkę dostałem

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-20, 22:56   

Cytat:
Hardcorozaurusowi ważącemu poniżej 60kg podajemy 1/2 (połowę) tabletki, jeżeli waży więcej dajemy 1 tabletkę. Tabletka zaczyna działać po około 1 godzinie. NIE PODAWAJ WIĘCEJ NIŻ 1 TABLETKĘ! Zaleca się, aby Hardcorozaurus pił duże ilości wody lub soku podczas spożywania tabletek, oraz aby miał pusty żołądek. Mogą wystąpić objawy takie jak: napięcie mięśni szczęki, wyostrzone zmysły, bezsenność i obniżony apetyt. Mocno doradzamy podanie tabletki Exotic, która zawiera 25% mniej aktywnych składników, zanim spróbuje Diablo. Działanie to około 8 godzin. Nie mieszać z alkoholem i/lub lekami i/lub narkotykami
Tekst pochodzi z "dopalacze.com" no i kto mi powie kogo oni mają na myśli pisząć Hardcorozaurus :)

W innym opisie jest Speedozaurus

Ale to już mnie teraz rozwaliło :)
Cytat:
Najlepiej zakupić statek kosmiczny firmy dziaBONG, który napełniamy paliwem i odpalamy (najlepiej) przy pomocy zapalniczki żarowej lub palnika propanowego. Przed odpaleniem maszyny trzeba upewnić się, że w kokpicie siedzi zaufany drugi pilot, który zagwarantuje nam bezpieczeństwo podczas lotu. Nie przekraczamy prędkości 3-ech MACHów i lecimy tak około 20 sekund. Następnie wyłączamy dopalacz, odpinamy pasy i swobodnie unosimy się w nadprzestrzeni. Lot będzie trwał od 10 do 30 minut - w zależności od użytego paliwa.

Narazie poczekam na opinie innych :)
Ostatnio zmieniony przez Michu 2008-11-20, 23:00, w całości zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Profesjonalista

Wysłany: 2008-11-20, 23:32   

Opisy bezczelne , zarazem sprytnie mówiące co jak brać. Dziury w prawie mamy i póki co sklepów będzie więcej.

Yvonne 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-11-21, 01:03   

To jest jakis idiotyzm! W pierwszym momencie myślałam, że to jakieś jaja, ale z tego co widzę to to w ogole śmieszne nie jest. Biedni Ci ludzie, żeby całe sklepy im pod nosem otwierać? Jeszcze LEGALNE! Moim zdaniem to nie robi różnicy czy ćpun "zajara" maryśkę czy jakiś inny legalny środek o podobnym działaniu. Strach się bać...

P.S. U mnie w Niemczech jeszcze takich całych sklepów nie ma, ale też można sobie legalnie kupić "speed" czy jak to tam się nazywa i władze też nie wiedzą jak z tym walczyć. Bo przecież środek nie jest uznany za narkotyk...

Łukasz 
Profesjonalista

Wysłany: 2008-11-21, 16:34   

Co niektórzy koledzy już się podjarali na ten sklep więc strach się bać. Poddani działaniu tych środków mogą różne głupstwa robić.

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-21, 23:25   

Poczytajcie opinie na ich stronie..

Zgodze się ze SLU to Polskie "Coffie Shopy "

jargus1985 
Początkujący

Wysłany: 2008-12-01, 00:00   

Czarna magia niczym apteka uzależnień dla młodzieży. W Polsce niestety są takie dziury w prawie, że nie do pojęcia. Sprzedawanie tych dopalaczy jest legalna, a jak policja Cię zatrzyma i sprawdzi na teście narkotyków i wykryją coś to będziesz karany gdzie tutaj w ogóle logika. Moim zdaniem chodzi tutaj o duże pieniądze...

Łukasz 
Profesjonalista

Wysłany: 2008-12-01, 20:03   

Byłem w tym sklepie. Wszystko cacy ładna muzyczka , oświetlenie , specyficzny klimat - potencjalny klient może się poczuć dobrze w takim sklepie i pomyśleć co dopiero by było na takim dopalaczu.

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-01, 21:00   

No, ale to tylko ekwipunek kolekcjonerski.. Więc potencjalny nabywca powinien myśleć " Gdzie ja to położę... „

Larry 
Administrator

Wysłany: 2010-10-06, 16:40   

Zapraszam do zapoznania się z tekstem:
http://debata.olsztyn.pl/...tyka&Itemid=123

Wyobraźcie sobie przez chwilę Lecha (lub tego drugiego) Kaczyńskiego na miejscu Tuska (takie same działania, tylko zamiana osób). Jak byście to wtedy odebrali? :mrgreen:

Sam nie brałem i nie będę brał dopalaczy.
Moim zdaniem dopalacze to coś jak denaturat. Niby alkohol ale...
Wole dziabnąć sobie piwko :)

Swoją drogą to dziwie się, że rząd nie może sobie poradzić z czymś takim jak dopalacze.

tiziano 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-10-06, 19:21   

prosty sposób na zlikwidowanie problemu z dopalaczami- zalegalizować naturalne substancje.

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2010-10-06, 21:02   

Tzn. jakie ? O jakich substancjach mówisz ?

tiziano 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-10-07, 19:16   

Wszystkich które są z natury.

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2010-10-07, 19:24   

Sprecyzuj.

zwyczajna 
Specjalista

Wysłany: 2010-10-07, 19:46   

no pewnie czemu nie zalegalizować np. kokainy (liście koki) i napić się w końcu prawdziwej coca coli już bez usuwanego narkotyku. Obawiam się, że walka z dopalaczami będzie jak walka z pedofilami-kastracja itp. Głośny, spektakularny początek i cichy nic nie wnoszący koniec.

fauno 
Mistrz

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2010-10-07, 19:52   

tiziano napisał/a:

Nie ma czegoś takiego jak substancje "nie z natury". Musiałyby być z kosmosu ;)

tiziano 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-10-08, 14:51   

fauno napisał/a:
tiziano napisał/a:

Nie ma czegoś takiego jak substancje "nie z natury". Musiałyby być z kosmosu ;)

Masz rację, źle się wyraziłem. :wink: Miałem na myśli między innymi marihuanę, która jest rośliną i nie została (ona sama czy też substancje w niej zawarte) zsyntetyzowana przez człowieka w procesach chemicznych, w przeciwieństwie do takich związków jak LSD, czy heroina.
Ostatnio zmieniony przez tiziano 2010-10-08, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  

patryk_84a 
Profesjonalista

Wysłany: 2010-10-08, 16:49   

Po co w ogóle czego kolwiek zabraniać... Niech smarkacze biorą co chcą, zaćpają się to będzie mniej "tego" po świecie chodziło i będzie bezpieczniej :) . Coś słyszałem że ostatnio paru się zawinęło z powodu dopalaczy!? Tak im dopalacze dopaliły że mózgi wypaliły :) .

fauno 
Mistrz

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2010-10-08, 17:26   

Dość radykalne. Myślenie, że biorą to tylko zepsute dzieci z patologicznych rodzin, jakiś margines społeczny, jest naiwne i wygodne, ale tak naprawdę próbuje różnych rzeczy większość dzieciaków. Ciekawe jakby jakieś dziecko z twojej rodziny się "zawinęło", czy nadal byś uważał, że przynajmniej "będzie mniej <<tego>> po świecie chodziło"...

Osobiście również jestem za legalizacją marihuany. Biorąc pod uwagę legalność papierosów czy alkoholu, nie ma żadnych logicznych podstaw, żeby zabraniać marihuany. A dość przekonujące z kolei są argumenty, że odebrałoby się w ten sposób interes podziemiu, zarobiłoby się na podatkach i skończyłby się problem z takimi dopalaczami na przykład.
Ostatnio zmieniony przez fauno 2010-10-08, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  

Damian 
Mistrz

Wysłany: 2011-02-03, 12:35   

Po części popieram swoich przedmówców, z tym, że ja jestem za całkowitą legalizacją narkotyków. Czekam tylko na argumenty o biednych dzieciach, które będą narażone na kontakt z narkotykami:)

Odpowiedz do tematu