|
Czy Tinky Winky jest homoseksualista? |
| Czy Tinky Winky jest homoseksualista? |
| Tak |
|
50% |
[ 5 ] |
| Nie |
|
50% |
[ 5 ] |
|
| Głosowań: 10 |
| Wszystkich Głosów: 10 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Wasek
Ekspert

Zaproszone osoby: 3
Wiek: 21 Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 1426 Skąd: Kościuszki Pany
|
Wysłany: 2007-05-29, 16:43 Czy Tinky Winky jest homoseksualista?
|
|
|
Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli bajkę "Teletubbies" i ocenili, czy może być ona pokazywana w telewizji publicznej - deklaruje rzeczniczka praw dziecka, Ewa Sowińska w rozmowie Marcinem Dzierżanowskim i Katarzyną Nowicką z "Wprost".
Chodzi o sugestie, że popularny animowany program dla najmłodszych promuje homoseksualizm. Słyszałam o tym problemie. Sprawa jest niezwykle delikatna, bo ta bajka jest wyjątkowo przez dzieci lubiana. Mnie się zdarzyło kiedyś obejrzeć jeden z odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne. Jest jednak prawdopodobnie problem jednej z postaci - twierdzi Sowińska.
Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę, ale nie skojarzyłam, że jest chłopcem. W pierwszej chwili pomyślałam, że ta torebka musi temu teletubisiowi przeszkadzać. Taki balast niepotrzebny. Później się dowiedziałam, że w tym może być jakiś ukryty homoseksualny podtekst - twierdzi Sowińska.
Rzeczniczka praw dziecka popiera też pomysł ministerstwa edukacji, by zakazać zapraszania do szkół przedstawicieli mniejszości seksualnych. Taka osoba może przyjść na lekcję ekstrawagancko ubrana, a młodzieży może się to spodobać. Z pozoru nic się złego nie dzieje, a jednak jakiejś formy promocji homoseksualizmu można się tu dopatrzeć - ocenia pani rzecznik.
Wierzymy w wolność mediów - powtórzył kilkakrotnie rzecznik Komisji Europejskiej, gdy zagraniczni dziennikarze pytali o szkodliwość popularnej brytyjskiej bajki dla dzieci "Teletubisie".
Czy Komisja Europejska zgadza się, że "Teletubisie" promują homoseksualizm i są szkodliwe dla dzieci? - pytali na codziennym briefingu KE zagraniczni korespondenci w Brukseli. Dopytywali, co KE sądzi o tym, że polski rząd zamierza ocenić, czy bajka ta może być pokazywana w telewizji publicznej.
Teletubisie to serial telewizyjny przeznaczony dla najmłodszych dzieci (1-4 lata), produkowany w latach 1997-2001 na zamówienie stacji BBC. Program szybko zyskał wielką popularność na całym świecie. Uznano go za edukacyjny i dopasowany do specyfiki rozwojowej dzieci. Wygrał nagrodę BAFTA w 1998 oraz Nickleodeon UK Children's Award. Program jest wyświetlany w 120 krajach i został przetłumaczony na 21 języków. W Polsce pokazywały go m.in. telewizja publiczna, i Canal+.
źródło: wp.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Wasek 2007-05-29, 16:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2007-05-29, 21:06
|
|
|
Trudno jest mi się wypowiedzieć na ten temat ,bo nie oglądałem nigdy Teletubisiów |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2007-05-29, 21:28
|
|
|
| Czepiają się byle czego już. Ja też nie widziałem, ale nie sądzę. |
|
|
|
 |
Wojtek
Profesjonalista

|
Wysłany: 2007-05-30, 16:25
|
|
|
Pamiętajcie, że żyjemy w dziwnym i wszystko jest możliwe.
Jazda dopiero się zacznie. |
|
|
|
 |
Anka
Profesjonalista

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2007-05-30, 17:33
|
|
|
| Według mnie media za bardzo rozgłośniły tę sprawę. Przecież to jest śmieszne,żeby czepiać się nawet bajek dla dzieci. W naszym kraju po prostu ze wszystkiego robi się aferę... |
|
|
|
 |
tiziano
Profesjonalista

|
Wysłany: 2007-05-30, 20:32
|
|
|
Tiaaa... a Krecik był komunistą i współpracował z SB... albo z USB, nie pamiętam dokładnie... |
|
|
|
 |
Larry
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-05-30, 23:45
|
|
|
A jak myślicie dlaczego wycofali "Bolka i Lolka" ?
Albo zobacznie co się stało z filmem "Czterej pancerni i pies".
W "telewizji publicznej" tego filmu już nie zobaczymy (za tych rządów)
Faktycznie historia była "lekko przeinaczona" (delikatnie mówiąc) ale czy to był film historyczny? |
|
|
|
 |
Wojtek
Profesjonalista

|
Wysłany: 2007-05-31, 13:45
|
|
|
Ale pewnie bajki pod tytułem
"Brzydkie kaczątk"o nie usuną bo ja ciągle tą bajką widzę 24h w TVN24 |
|
|
|
 |
OSL
Zaawansowany

|
|
|
|
 |
Michu [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-31, 22:35
|
|
|
Jak dla mnie to jest przegięce ..
Ciekawe czy Gumisie będą oskarzone o narkotyki - sok z gumi jagód działa jak speed
a Smerfetka może być oskarożna o Bigamie |
|
|
|
 |
Anka
Profesjonalista

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2007-06-01, 16:10
|
|
|
Afera poszła już poza nasze granice...jaki wstyd!!! Niech zamiast Teletubisiów puszczą "Kaczkę dziwaczkę"... |
|
|
|
 |
Wasek
Ekspert

|
Wysłany: 2007-06-01, 17:16
|
|
|
| Tak, już nie maja z czego zrobić afer..... <wstyd> |
|
|
|
 |
sebastian s
Nowicjusz

|
Wysłany: 2007-06-01, 18:35
|
|
|
Te idiotyczne pomysły rządu to tylko kolejny sposób na odwrócenie uwagi ludności od
pospolitego lenistwa. Sprawa wstydliwa szczególnie że świat sie smieje. Bardziej jednak niepokojące jest to że takie ataki na bajki ... mogą pochłonąć rząd na tyle że w pewnym momencie do wiadomości będziemy musieli przyjąć informacje iż Euro 2012 nie wypali...bo niezdąrzyliśmy. Jedyne co narazie niestety możemy zrobić to pamiętać co dzieje się w tej chwili i za jakiś czas rozważniej głosować. |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2007-06-01, 20:06
|
|
|
Ja dziś otrzymałem od koleżanki fajny obrazek z Tinky Winky, gdzie jest napisana deklaracja Teletubisia na Dzień Dziecka : "Będę nosił damskie torebki i c***" Jak chcecie, mogę wrzucić. Uprzedzam, że obrazek zawiera ordynarne słowo. |
|
|
|
 |
Zydek
Zaawansowany

|
Wysłany: 2007-06-01, 21:35
|
|
|
| Czy Tinky Winky jest homoseksualista? Wg mnie jest to absurd.. dziecko w wieku np. 3 lat lub wiecej przeciez nie wie o tym ze postać bajkowa plci meskiej noszaca torebkę damską jest "pedałem". Ja nawet kiedy oglądam czasem tą bajkę z moją malutką siostrzyczką nie zwazałem na to... Więc wg. mnie cała ta sprawa jest "deb..na"!!! |
|
|
|
 |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-06-01, 22:59
|
|
|
| Larry napisał/a: | A jak myślicie dlaczego wycofali "Bolka i Lolka" ?
Albo zobacznie co się stało z filmem "Czterej pancerni i pies".
W "telewizji publicznej" tego filmu już nie zobaczymy (za tych rządów)
Faktycznie historia była "lekko przeinaczona" (delikatnie mówiąc) ale czy to był film historyczny? |
Żyjemy w kraju, w którym poziom demokracji stale maleje. Trzeba powiedzieć jasno! W szeregi życia społecznego wkrada sie cenzura. Nawet jeśli film czterej pancerni i pies jest pro sowiecki to co z tego? Przecież to tylko film, dzieło wykonane zresztą bardzo dobrze! Władza dąży do rozprawienia się z komunizmem, stosując swoisty podobny styl rzadzenia jak przed 89 rokiem. Czy na prawdę te 30 % społeczeństwa popierającego PiS nie widzi, że ta partia wzmocniona "burakami" i tymi "najświętrzymi" dąży do dyktatury w kraju o demokratycznym podłożu. Przykład teletubisiów jest na prawdę szczytem głupoty, tych którzy (jak już ktoś wyżej napisał) maja zorganizować EURO 2012. |
| Ostatnio zmieniony przez slu 2007-06-01, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Larry
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-06-01, 23:53
|
|
|
Dzisiaj słyszałem, że jednak film "Czterej pancerni i pies" będzie wyemitowany w TVP.
Ale dlaczego przedtem przerwali emisje w połowie?
Tłumacząc, że film wypacza historię
Ludzie, to nie jest film historyczny!
slu co do Twojej wypowiedzi - jak najbardziej zgadzam się z Tobą. |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2007-06-02, 09:56
|
|
|
| Dla mnie kiedyś serial "Czterej pancerni i pies" był serialem przygodowym niż wojennym. Jest tam sporo propagandy jak na ówczesne czasy, ale nie o to chodziło przecież. sam przecież też wychowywałem się na pancernych. |
| Ostatnio zmieniony przez phaedra 2007-06-02, 09:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

|
Wysłany: 2007-06-02, 12:12
|
|
|
| Czterej Pancerni i Pies już od dłuższego czasu jest emitowany na programie bodajże Kino Polskie który znajduje się na pakiecie Cyfry+. |
|
|
|
 |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2007-06-02, 13:01
|
|
|
| Damian napisał/a: | | Czterej Pancerni i Pies już od dłuższego czasu jest emitowany na programie bodajże Kino Polskie który znajduje się na pakiecie Cyfry+. |
Tak juz koniec serii odcinków. Rzeczywiście leciały w kinie Polska, ale w pewnym momencie były zagrożone zdjeciem z anteny. |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2007-06-02, 13:09
|
|
|
| Na Allegro widziałem sporo pięknych wydań DVD, czyli nic straconego. |
|
|
|
 |
Ty2-1202
Początkujący

Wiek: 34 Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 20 Skąd: Cichy kącik
|
Wysłany: 2007-06-02, 15:41
|
|
|
Witam!
Moim zdaniem należy sprawdzić wszystkie bajki dla dzieci a zwłaszcza te, w których występuje więcej niż jeden bohater. Bajka "Bolek i Lolek" jest bardzo podejrzana. Co oni robili razem? Łatwo się domyśleć, a jak była z nimi Tola ... to po prostu wypacza dziecięcą psychikę! Należy sprawdzić jeszcze relacje pomiędzy Krzysiem, Prosiaczkiem, Misiem i Tygryskiem. Bajka "Sąsiedzi" też jest podejrzana... W tym kraju rządzą ludzie uważający się za chrześcijan a nie posiadający odrobiny tolerancji i dobrego gustu. Rzygać się chce od tego wszystkiego... |
|
|
|
 |
Wasek
Ekspert

|
Wysłany: 2007-06-02, 21:21
|
|