Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Czego najbardziej żałujecie w swoim życiu?
Autor Wiadomość
jerry 
Ekspert

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2009-01-27, 18:36   Czego najbardziej żałujecie w swoim życiu?

Może jest coś takiego, czego strasznie żałujecie. Co wpłynęło na Twoje zdrowie lub stosunki z innymi ludźmi i co bardzo chciałbyś zmienić?

Solaris 
Zaawansowany

Wysłany: 2009-01-27, 18:42   Re: Czego najbardziej zalujecie w swoim zyciu?

Pewnie znalazło się kilka takich rzeczy, których żałuje. Głównie chodzi o rzeczy, których nie zrobiłam. Większość jednak moich czynów z przeszłości..., nie chce ich cofnąć one były podejmowane ze świadomością i wiedzą, którą wtedy miałam i nawet jeśli były złe nie chce ich zmieniać. Nie żałuje niczego!!! Czasami jednak zastanawiam się co by było gdyby...ale to są jedynie chwile.

Michu
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-27, 18:49   

Zawsze mówię "Lepiej żałować za grzechy niż żałować niż się nie zgrzeszyło" Dlatego też w życiu często podejmuje wiele dziwnych decyzji i może nie do końca przemyślanych :) , lecz jednak nie przypominam sobie abym czegoś żałował. Może są jakieś drobnostki – każdy pewnie by zrobił coś inaczej. Lecz staram się w życiu robić wszystko tak aby nie żałować i wynoszę wnioski z popełnionych kiedyś błędów. Zgodzę się z przedmówczynią – cofnąć się w czasie z wiedzą którą teraz się posiada, ale tak nie idzie każdy z dnia na dzień nabiera doświadczenia i nabywa nowej wiedzy, a dzięki temu nasze życie nie jest monotonne. Myśleć co by było gdyby było nie ma raczej sensu – jest jak jest i z tego powinniśmy w życiu czerpać satysfakcję, zadowolenie i być dumnym z tego co już się osiągnęło:)

Łukasz 
Profesjonalista

Wysłany: 2009-01-27, 19:36   

Uczę się na błędach dlatego nawet jeśli czegoś żałuję to jest to dla mnie cenna lekcja na przyszłość. Zresztą jeszcze wiele mogę zmienić i mam jeszcze duży wpływ na to jak ukształtuje sie moje życie.

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-01-27, 20:59   

Najbardziej w życiu żałuję tych decyzji,za które teraz ponoszę konsekwencje :grin: Gdyby wtedy, gdy je podejmowałam byłabym w takim stopniu dojrzała jak aktualnie to nigdy bym ich nie żałowała, bo by nie było poprostu czego :grin: Ale najważniejsze, że można jakoś z tego wszystkiego wybrnąć i zacząć życie od nowa :grin:

Odpowiedz do tematu