Więcbork - Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciuchy z lumpeksu
Autor Wiadomość
Dziobek 
Zaawansowany

Wysłany: 2009-01-31, 20:17   Ciuchy z lumpeksu

Co myślicie o kupowaniu ciuchów z tzw lumpeksu? :wink: Czy uważacie to za obciach, a ludzi którzy "tam" się ubierają za gorszych? Ja osobiście nigdy nie kupiłam niczego z ciucholandu, ale nie wyśmiewam ludzi którzy lubią tam robić zakupy. Kiedyś lumpeksy nie były tak popularne jak dziś. Jeszcze kilka lat temu w ciucholandach kupowali ludzie, których nie było stać, żeby kupić nową odzież ze sklepu. A dziś Sklepy z używaną odzieżą spotykamy praktycznie na każdym kroku, i kupują tam ludzie o zasobniejszym portfelu. :smile:
Jakie jest Wasze zdanie na temat ciucholandu :?: :smile:

jerry 
Ekspert

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2009-01-31, 20:19   

Ja nieraz kupuję z ciucholandu dobre są do pracy :smile:

Łukasz 
Profesjonalista

Wysłany: 2009-01-31, 20:20   

Nie uważam tego za obciach. Sam kiedyś miałem kilka rzeczy z lumpeksu. Niektórzy nie zdają sobie sprawy jak dobre i porządne ciuchy idzie tam wyrwać a i tak nikt nawet by się nie domyślił , że mogą być używane.

Damian 
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
Wysłany: 2009-01-31, 20:44   

Osobiście nie bywam ani nie kupuję ciuchów w lumpeksie.Ale z tego co słyszałem można wyrwać tam naprawdę dobrą jakościowo odzież.Ludzi którzy ubierają się w ciucholandach nie uważam za gorszych.

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-02-01, 14:00   

Ja kiedyś ubierałem się w tzw. lumpeksach, jak były gorsze czasy. Rozumiem doskonale, co czują ludzie kupując tam ubrania. Z drugiej strony przeszukując tam zasoby można natrafić na bardzo dobrą jakość towaru. Kiedyś mi się trafiły nawet Wranglery. Chodziłem w nich kilka lat. :grin:

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-02-28, 21:30   

Pewnie, bywam czasem i się nie szczypię z tym. Ale jeśli chce się kupić coś unikalnego, ładnego i używanego, to najlepiej jechać do Bydgoszczy. Zorientowałam się w kilku lumpach na Fredrego i Śniadeckich. Powiem wam, że o wiele lepszą taktyką ubioru jest mieszanie markowych sklepów (diverse, adidas, bershka, house i te wszystkie...) z używanymi, niż damskie zielone lub żółte rurki i plastikowe różowe opaski do włosów kupowane na targu i w większości więcborskich tandetnych sklepów.

Damian 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-01, 12:22   

Jeżeli już poruszyłaś kwestię jakości odzieży którą serwują nam miejscowe sklepy i tutejszy czwartkowy targ to tylko dodam, że w zupełności zgadzam się nad wyższością lumpeksów.
Ostatnio chciałem kupić sobie bluzę z kapturem bez zamka.Chodziłem chyba po wszystkich sklepach w Więcborku.Nie dość, że jakościowo wyglądało to jak od wietnamców z bazaru to do tego powstał u nas jakiś dziwny trend, że wszystkie bluzy które nam serwują w naszym kochanym mieście są z kapturem i na zamek.Naprawdę trudno znaleźć tutaj coś bez zamka nie mówiąc już o braku kaptura.
Kilka dni później postanowiłem przejść się na targ.Na samym wejściu obserwując pierwszy lepszy stragan zastanowiłem się czy aby nie cofnąłem się do przeszłości.W połowie drogi wymiękłem i postanowiłem udać się do domu...

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-02, 19:23   

W Więcborku się nie obkupisz;/ nawet skarpetki są tragiczne. Nie wiem czy zauważyliście, ale sklepy odzieżowe w naszym mieście niezwykle się cenią. Sprzedają beznadzieje, a jednak męskie dżinsy, co prawda nie takie złe, średnio stoją ponad stówę. Jesteśmy przecież niewielkim miasteczkiem i na pewno nie każdego stać na takie drożyzny w jakości na której temat lepiej się nie wypowiadać.
A co do lumpa, to tak szczerze, który najlepszy w Więcborku? ;d

Nikuss 
Użytkownik

Wysłany: 2009-03-12, 18:42   

Hehe lumpeksy są interesujące... Właśnie wczoraj odwiedziłam z koleżanką jeden z nich z ciekawości... To był pierwszy raz w życiu i nie było źle tzn. podobało mi się... przyznaje nie jest są to centra handlowe :wink: A z osób ubierających się w lumpie nigdy się nie wyśmiewałam. Trzeba również przyznać, że nigdy nie zauważyłam, że kogoś rzecz jest z lumpeksu takich różnic najczęściej nie widać... :wink:

slu 
Moderator

Wysłany: 2009-03-12, 18:44   

dzula napisał/a:
W Więcborku się nie obkupisz;/ nawet skarpetki są tragiczne. Nie wiem czy zauważyliście, ale sklepy odzieżowe w naszym mieście niezwykle się cenią. Sprzedają beznadzieje, a jednak męskie dżinsy, co prawda nie takie złe, średnio stoją ponad stówę. Jesteśmy przecież niewielkim miasteczkiem i na pewno nie każdego stać na takie drożyzny w jakości na której temat lepiej się nie wypowiadać.
A co do lumpa, to tak szczerze, który najlepszy w Więcborku? ;d

W Więcborku nie warto robić zakupów, bo po pierwsze jest drogo, a po drugie, po jakimś czasie orientujesz sie, ze połowa miasta nosi to samo :D

Bartek 
Ekspert

Zaproszone osoby: 7
Wysłany: 2009-03-12, 18:45   

Cytat:
a po drugie, po jakimś czasie orientujesz sie, że połowa miasta nosi to samo

Tak było z tymi całymi arafatkami :razz:

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-12, 18:46   

Moja znajoma ma świetne wyczucie co do ciuszków z secand handów.Zawsze cosik oryginalnego w swojej postaci wynajdzie i dzięki temu jej own design jest bardzo ciekawy i mega indywidualny,a co za tym idzie jest poprostu jakiś,a jak wiemy jakiś znaczy lepszy :lol:

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-12, 20:16   

slu napisał/a:
W Więcborku nie warto robić zakupów, bo po pierwsze jest drogo, a po drugie, po jakimś czasie orientujesz sie, ze połowa miasta nosi to samo

Tak będzie, dopóki nie będzie więcej sklepów. Prosta zasada na wolnym rynku: im więcej sklepów tym konsument ma większe pole do manewru niż gdyby miał do dyspozycji tylko 3 sklepy handlowe.

OverMyHead 
Administrator

Wysłany: 2009-03-12, 20:17   

Przypominam, że temat tyczy się lumpeksów, a nie normalnych sklepów odzieżowych.

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-12, 20:18   

Lumpeks też jest sklepem handlowym.

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-12, 20:29   

Najstraszniejszy czas ciuchowej manii jaki pamiętam ostatnio, to pomijając arafatki <drżyjcie>... żółte i zielone rurki. Do tego różowa bluzeczka, plastikowe różowe kolczyki i laska się buja. Na pocztowej otworzyli nowy lump "salon odzieżowy" ale jeszcze nie byłam. A u 'Jagody' byłam w lutym zeszłego roku oraz w listopadzie i mieli to samo co w lutym :d więc więcej tam nie idę. W ogóle mówie wam, koło Reala w Bdg jest fajny lump, jak ostatnio byłam to był toster za 2zł :lol:
No i właśnie, przecież to śmieszne, że u nas bluzy kosztują około 80zł, jak można z nowej kolekcji jakiegoś Croppa czy House za tą samą cenę kupić.

Damian 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-12, 20:40   

phaedra napisał/a:
Tak będzie, dopóki nie będzie więcej sklepów. Prosta zasada na wolnym rynku: im więcej sklepów tym konsument ma większe pole do manewru niż gdyby miał do dyspozycji tylko 3 sklepy handlowe.

Uwierz, że sklepów odzieżowych jak na wielkość miasta jest dość dużo.Sęk w tym, że właściciele nie postawili w nich na odmienność.Wszędzie mają to samo.Nie wspominając już o jakości.

phaedra 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-12, 20:43   

To coś mało prosperujący są ! :oops:

lila87 
Uczestnik

Wysłany: 2009-03-15, 00:06   

Lumpy są ciekawą alternatywą, czasem można dla zabicia czasu poprzerzucać tam ciuchy i można czasem znaleźć jakąś perełkę. Sama znalazłam bluzkę Roberto Cavalli za grosze i to w Więcborku, można też znaleźć czasem ciuchy z Top Shop, Next (wiadomo popularne marki z UK). Wiadomo, że większa część ciuszków z lumpa nadaje się do pracy fizycznej, ale kto szuka ten zawsze coś znajdzie :)

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2009-03-15, 11:20   

Na ulicy Pocztowej jest nowy lumpeks Beti :lol:

Dziobek 
Zaawansowany

Wysłany: 2009-03-15, 11:38   

Na Pocztowej?????? :lol: Gdzie? Mieszkam na tej ulicy, ale nie wiem :smile:

jerry 
Ekspert

Wysłany: 2009-03-15, 12:24   

Pomiędzy sklepem zoologicznym a sklepem pana Kielicha w podwórku tam nieraz był sklep z używanymi ciuchami .

dzula 
Mistrz

Wysłany: 2009-03-15, 15:10   

Widziałam, ale nie byłam. Beti salon odzieży używanej, papierosy, ziemniaki :d

Wasek 
Ekspert

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2009-03-15, 15:27   

Haha ten szyld jest powalający!

monique1985 
Specjalista

Wysłany: 2009-03-15, 15:49