|
Chusteczki higieniczne czy wielokrotnego użytku? |
| Autor |
Wiadomość |
dzula
Mistrz

|
Wysłany: 2010-03-16, 16:26 Chusteczki higieniczne czy wielokrotnego użytku?
|
|
|
Wiem, że temat jest fascynujący, ale zastanawia mnie to czy ktoś z Was jest w stanie podać takie argumenty stojące za korzystaniem z materiałowych chustek, że przekona mnie do nich. Staram się być obiektywna i zauważam taki ich plus, że owy materiał nie szarpie wrażliwej skóry dookoła nozdrzy czy ktoś ma coś do dodania? |
|
|
|
 |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2010-03-16, 17:09
|
|
|
| Materiałowe? Tylko na salonach. Oczywiście nie ja. |
|
|
|
 |
dzula
Mistrz

|
Wysłany: 2010-03-16, 21:00
|
|
|
| Na salonach? Czyli w kościele? Jaka jest ideologia tego żeby wkładać stare smarki do kieszeni i potem je prać? O, widzę kolejny plus - ochrona środowiska, nie zużywanie papieru. |
|
|
|
 |
slu
Moderator

|
Wysłany: 2010-03-16, 22:10
|
|
|
| Poczytaj trochę o protokole dyplomatycznym to się dowiesz dlaczego. Salony to raczej nie kościół. Wyobrażasz sobie, że podczas spotkania z Barackiem Obamą, dajmy na to, Królowa Angielska wyciera nos chusteczką papierową? To raczej w grę nie wchodzi. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2010-03-18, 10:28
|
|
|
| Cytat: | Wiem, że temat jest fascynujący, ale zastanawia mnie to czy ktoś z Was jest w stanie podać takie argumenty stojące za korzystaniem z materiałowych chustek, że przekona mnie do nich. Staram się być obiektywna i zauważam taki ich plus, że owy materiał nie szarpie wrażliwej skóry dookoła nozdrzy czy ktoś ma coś do dodania? | Po co mamy przekonywać Cię do czegoś do czego sama nie jesteś przekonana? Jakie idą plusy za użytkowaniem materiałowych chusteczek? Lans - możesz czuć się kimś, będziesz prawie jak Elizabeth Alexandra Mary. Poza tym wielokrotność użytkowania, chociaż z drugiej strony nie wiem czy to taki plus, szczególnie w cieplejsze dni musisz uważać na to żeby coś Ci się tam w kieszeni nie rozpuściło.
A teraz serio. Wydaje mi się, że chusteczki materiałowe nie podrażniają nosa tak jak te papierowe - szczególnie ma to duże znaczenie gdy mamy katar. Szybko się zużywają? Możliwe, ale w końcu paczka papierowych też kiedyś się skończy. Co należy zrobić? Wyprać jedną, wyposażyć się w drugą. W końcu mówi to co nieco o naszych manierach, a ja wierzę Moja Droga, że nie doprowadziłabyś do sytuacji zgnicia chusteczki śmiercią nienaturalną. |
|
|
|
 |
Larry
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2010-03-23, 14:49
|
|
|
Jeśli chodzi o chusteczki "i salony" to mam w d***e konwenanse.
Zdecydowanie wybieram chusteczki papierowe.
Wole już papier toaletowy (szary) niż chusteczki z materiału (wielokrotnego użytku).
Tak na marginesie.
Podobno kiedyś szmatami się też podcierano... |
|
|
|
 |
slu
Moderator

|
Wysłany: 2010-03-23, 14:53
|
|
|
| Byłbyś pierwszym królem Polski, który w sposób tak rażący złamał zasady protokołu dyplomatycznego. |
|
|
|
 |
Larry
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 12 Sty 2005 Posty: 3483 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2010-03-23, 15:02
|
|
|
Myślę, że gdybym był królem to sprawę tych chusteczek łatwo bm przyćmił innymi swoimi przyzwyczajeniami |
|
|
|
 |
|
|