|
Ceny w Polsce |
| Autor |
Wiadomość |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2007-12-03, 22:09 Ceny w Polsce
|
|
|
Jak dla mnie jest to fenomen.Pensje pozostają te same ,może na przestrzeni wielu lat parę groszy więcej wpada do kieszeni ,ale ceny podniosły się kosmicznie.Natchnęło mnie na ten temat po wypowidzi Iwony w temacie o wyprowadzce od rodziców.Kiedyś jako tako było możliwe dla młodego małżeństwa zamieszkać w wynajętym mieszkaniu ,ale dziś jakoś tego nie widzę ,bo większość roboty jaka jest to wyzyskiwacze typu Gabi bis itp. firmy w których zarobić można conajwyżej na opłaty.
Wkurza mnie to ,że mamy ceny europejskie a ludzie gdyby nie to ,że kombinują na boku lub wyjeżdżają za granicę zdychaliby z głodu.
Pamięta ktoś z was cenę paliwa w latach 90 tych ?? Toć za niedługo cena będzie 3krotnie większa... Dodać również można ceny nieruchomości.Jestem ciekaw kto budowałby dom gdyby nie było możliwości wyjazdu na zachód A najlepsze jest to ,że ze zwyłej pensji w firmowym sklepie można kupić 2-3 pary butów...
Kiedy tu będzie normalnie w tym kraju ?? |
|
|
|
 |
Wojtek
Profesjonalista

|
Wysłany: 2007-12-03, 22:57
|
|
|
| Tak, zgadza się ale jeśli chodzi o wyprowadzkę, jakoś wszyscy się wyprowadzają więc chyba nie jest źle - popieram tym, iż od pewnego czasu niema mieszkań w Więcborku. Więc coś chyba nie tak. |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2007-12-04, 20:07
|
|
|
Jak to nie ma? To budownictwo też padło ? Nie ma mieszkań komunalnych ? |
|
|
|
 |
Wojtek
Profesjonalista

|
Wysłany: 2007-12-05, 09:23
|
|
|
| No niestety phedra, jak chcesz mieszkanie komunalne, to musisz zapisać się w kolejke. Planowane mieszkanie komunalne, które możesz dostac to za jakies 30 lat. |
|
|
|
 |
iwona
Zaawansowany

|
Wysłany: 2007-12-05, 10:33
|
|
|
Ceny w Polsce rosną w szybszym tempie niż zarobki.
Kiedyś ludzie mieli pieniądze, a nie było towarów - półki świeciły pustkami. Dziś jest odwrotnie - towarów od wyboru do koloru a pieniędzy brak.
Co prawda niektóre artykuły staniały w porównaniu z latami 90. Tak jest w branży rtv i agd.
Kiedyś ludzie brali wszystko co rzucili do sklepów, czy było potrzebne czy nie. |
|
|
|
 |
phaedra
Mistrz

|
Wysłany: 2007-12-05, 18:10
|
|
|
| Wojtek napisał/a: | | No niestety phedra, jak chcesz mieszkanie komunalne, to musisz zapisać się w kolejke. Planowane mieszkanie komunalne, które możesz dostac to za jakies 30 lat. |
Ale jaja... Wcale się nie dziwię ludziom, że nie chcą mieszkać z przyczyn oczywistych. Niedobrze to wróży na przyszłość. |
|
|
|
 |
|
|