|
|
|
|
Cechy charakteru |
| Autor |
Wiadomość |
Damian
Mistrz

Zaproszone osoby: 9
|
Wysłany: 2009-04-26, 21:24 Cechy charakteru
|
|
|
| Temat dzielę na dwie kategorie. Chcę abyście wypisali jakie cechy charakteru cenicie sobie w osobach będących waszymi kolegami/przyjaciółmi oraz u partnera. Druga sprawa jakich cech nie trawicie w kontaktach towarzyskich oraz partnerskich. |
|
|
|
 |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2009-04-26, 21:42
|
|
|
Cechy pozytywne:
skromność (oczywiście bez przesady), poczucie humoru, dystans do siebie, uczciwość, prawdomówność, charyzmę, gadatliwość, szczerość (ale bez przesady).
Cechy negatywne:
pycha (nienawidzę!!!), zakłamanie, nadmierna słodkość, podlizywanie się, granie cwaniaka, fifarafowanie, i obnoszenie się z mega drogimi gadżetami |
|
|
|
 |
OverMyHead
Administrator

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 22 Dołączyła: 11 Lis 2006 Posty: 2345 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2009-04-26, 22:00
|
|
|
| slu napisał/a: | | fifarafowanie, |
Co to znaczy ? |
|
|
|
 |
slu
Moderator

Wiek: 23 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 3452 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2009-04-26, 22:01
|
|
|
google masz
Inaczej kozak, lanser. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

|
Wysłany: 2009-04-26, 22:02
|
|
|
Ogólnie chciałem abyście oddzielili cechy kolegi/przyjaciela oraz partnera. To tak na przyszłość |
|
|
|
 |
monique1985
Specjalista

Wiek: 27 Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 496 Skąd: Więcbork
|
Wysłany: 2009-04-26, 22:09
|
|
|
Zarówno u przyjaciół jak i potencjalnego partnera cenie sobie szczerość, lojalność, poczucie humoru, iq. Natomiast do partnera to dodałabym jeszcze odpowiedzialność, troskliwość, czułość Jeśli chodzi o cechy których nie trawie, to w obu przypadkach szpanerstwo i wszystkie przeciwieństwa w/w cech . |
|
|
|
 |
Michu [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-26, 23:22
|
|
|
Nie wiem czy nie masz uprzedzeń
A poważnie Cechy u kolegi? - kolegą dla mnie jest osoba z którą mogę iść na piwo, pogadać chwile... ale musi byc szczera i lojalna, oraz mieć jakiś swój pogląd i coś do powiedzenia, zarazem mieć poczucie humoru.
Przyjaciel, musi być to osoba, która spełnia warunki kolegi, a ponadto jest wyrozumiała, umie doradzić, pomoże, do której mogę się zwrócić, mogę powiedzieć praktycznie wszystko.
Partnerka, to co przyjaciel + miła, uwodzicelska, sympatyczna, mogę z nią pogadać o wszystkim od A do Z, no i najważniejsze muszę wiedzieć że mi i jej zależy na związku.. reszta przychodzi z czasem.
Czego nie lubię:
Chamstwa, kłamstwa obłudy, obgadywania, braku poczucia humoru. |
|
|
|
 |
Damian
Mistrz

|
Wysłany: 2009-04-27, 13:44
|
|
|
No to dodam coś od siebie.
Cechy jakie cenie sobie u kolegi:
- poczucie humoru, szczerość, oddanie, lojalność, bezinteresowność, posiadanie swojego własnego zdania
U przyjaciela podobnie jak u kolegi plus powinien wyróżniać się skłonnościami do pomocy.
Cechy u partnera:
- skromność, wierność, wrażliwość + cechy przyjaciela.
Czego nie lubię:
- przede wszystkim dwulicowości. Chyba jak każdy z was nienawidzę jeżeli ktoś kto wydaje nam się bliski życzy nam po cichu jak najgorzej. O reszcie pisać nie będę, bo praktycznie powtórzyłbym wasze posty. |
|
|
|
 |
dzula
Mistrz

|
Wysłany: 2009-04-28, 17:31
|
|
|
| Zaczynając od tych złych stron to niewybaczalna jest dla mnie zdrada. Nienawidzę też kłamców, co bez sensu zmyślają mało ważne rzeczy, wiąże się to też z przesadnym bajerowaniem czyli podawaniem się za kogo kim się nie jest. Paskudną cechą jest wieczne słodzenie, jestem zdania (feministki, możecie rzucić we mnie kamieniem), że facet powinien trochę pomiatać dziewczyną i nie ulegać jej od razu (oczywiście bez przesady), bo wtedy jest trudniejszy do zdobycia, a uważam, że najlepszy związek polega na wzajemnym zdobywaniu siebie, bo kiedy ma się wszystko to "to coś" po prostu umiera śmiercią naturalną, a musi być ten pociąg i mięta, druga połówka musi intrygować. Partner nie może być nudny i żałosny w swojej przewidywalności przykładowo: "kobieta mówi: zimno mi. mężczyzna odpowiada: ogrzać Cię kotku?" Mężczyźni za dużo rozkminiają kobiet i mówią to, co rzekomo chcą usłyszeć. Cenię sobie oryginalność i ważne jest to by kultura partnera była postawiona na jakimś poziomie, ponieważ nie czuję więzi z osobą, która ostatnią rzeczą jaką czytała było streszczenie Dzieci z Bullerbyn. Partner musi być wierny i lojalny. Wspomniałam wcześniej o słodkości, czasem jest bardzo, bardzo mile widziana, ale powinna się przejawiać wyczuciem. Ważną cechą jest również dla mnie tzw. wbudowany mechanizm antynudności czyli po prostu czasem szczypta szaleństwa też się przydaje. Dodam jeszcze, że jedynym narządem jakim powinien myśleć jest mózg a nie nic co znajduje się poniżej pasa. Nie chcę powtarzać powyższych wypowiedzi, dlatego krótko napiszę o cechach przyjaciela: wierny, zawsze powinien mieć dla mnie chwilę, zrozumienie bez słów, sympatyczność. A i jeszcze w obydwóch przypadkach ważne jest poczucie humoru, byle nie przesadne. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Statystyki |
Mapa Forum
Wszelkie Prawa Zastrzeżone!
Administracja Forum.Wiecbork.eu - nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez Użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
|
| |
|